Jelöltek 2010

Önkormányzattal kapcsolatos egyéb témák
Distefano
HozzászólásokCOLON 7
CsatlakozottCOLON 2010.08.27. 10:17

Re: Jelöltek 2010

Hozzászólás Szerző: Distefano » 2010.09.28. 23:39

Én pedig remélem, hogy egy megbukott gyerek nem fogja tönkreverni a városomat és eladósodottá tenni, mint a legtöbb Fideszes önkormányzat.

Nos, végiggondoltam, hogy miért megy Mengyi úr a Hír TV-hez és Kanyok úr az Echo TV-hez, mert ott nekik adják a szájukba a szavakat. Koscsót ezzel vádolod, de elismered, hogy a Fideszesek csinálják ezt. Vagy tőlük ez nem baj??? Kettős mérce kellene!

De azt azért megkérdezném a Fidesztől, hogy hogyan tudták kiépíteni az Echo, Hír TV, stb. médiabirodalmat, mert ezek reklámbevételből nem tartják el magukat. A legtöbb megye amióta Fideszes vezetésű, iszonyat hitelállománnyal rendelkezik a városokról nem is beszélve. A mi megyénkben, 4 év alatt, közel 10.000.000.000 Ft-os adósságot halmozott fel a Fidesz.
Ezzel szemben van egy állítólag hamarabb kifizetett számla, de elvégzett munka? Az igen!
Gyakorlatilag nincs hitelállományunk. Akárki jön hozzám mindenki azt mondja, hogy milyen szép a város.
Remélem a közterület helyett nem az Echo TV-be pumpáljuk majd a pénzt, mert az nagy baj lenne.

Majd meglátjuk, hogy mi lesz. Bár szerintem Kanyok üssön jó nagyokat máshol, mert ez egy jogállam, ahol ne egy polgármester mondja meg, hogy ki a bűnös, hanem a bíróság.

Ez pedig legyen az én végszavam.

Jó éjt mindenkinek!

Merlin
HozzászólásokCOLON 3
CsatlakozottCOLON 2010.09.29. 11:20

Re: Jelöltek 2010

Hozzászólás Szerző: Merlin » 2010.09.29. 11:53

Sziasztok!

Szerintem igazán nem lehet panasz arra, hogy a város milyen irányba halad. Csak elég kimenni az utcára, és szét lehet nézni. egy szép, virágos, fejlődő Tiszaújvárost látok. Bizonyára nem én vagyok az egyedüli, aki sokfelé járt már az országban, sok települést látott, s szerintem nem sokan mondhatják el, hogy nekik ilyen városuk lenne, mint amilyen a miénk, s a hőzöngőké is egyaránt.
Az előbb említett fiatalok elvándorlásához kapcsolódóan megemlíteném, hogy biztosan vannak olyan fiatalok, akik tanulmányaik befejeztével továbbállnak, de vannak, kik maradnak. Ezzel foglalkozni is kell, de mégsem kell annyira túllihegni, hiszen ez nem csak lokális probléma. Olyan hat évvel ezelőtt, tagja voltam a Városi Tanácsadó Testületnek, ahol már akkortájt napirenden volt ez a probléma, s azóta is folyamatosan foglalkoznak vele a város vezetői. Meg lehet ezt lobogtatni a másik oldal részéről, de arra kérem őket, hogy mielőtt felelőtlen kijelentéseket tennének, gondoljanak bele, mennyire bonyolult ez a helyzet, milyen régóta foglalkoznak vele, s megoldása nem egy-két évben vagy egy ciklusban mérendő.

Őshonos
HozzászólásokCOLON 6
CsatlakozottCOLON 2010.09.20. 11:50

Re: Jelöltek 2010

Hozzászólás Szerző: Őshonos » 2010.09.29. 12:32

Sikerült nekem is megnézni az Echo TVs műsort Kanok Attilával. Bár erősen kezdett emelkedni a szemöldököm, mikor ügyesen kiderítették, hog 2006-ban tulajdonképpen a demokrácia eltörlését akarta az MSZP kormánya. Homályos emlékképeimben valami randalírozó tömegekre és felgyújtott tévészékházra emlékszem meg ehhez hasonlókra. Valószínűleg öregszem. Ennél már csak akkor szaladt magasabbra a szemöldököm, mikor ezt követően gyorsan rátért a műsorvezető arra, hogy már csak pár piros önkormányzat van Magyarország térképén de már reméli, hogy nem sokáig. Akkor most ki is akarja a totális hatalmat?
Mindenesetre nem lehet véletlen, hogy a hatvanakárhanyas csatornán találtam csak meg ezt az ECHO TV-t.

Ahogy látom, azért egy pici félreértés is van itt.
Nem azzal a baj, hogy Kanyok Attila fiatal. Sőt. Az a baj, hogy egy város sikeres vezetése - ami történetesen nem egy 500 fős lélekszámú falucska, hanem közel 20000 fős VÁROS - nagyon komoly felkészülést, komplex gazdasági, jogi és szociális ismereteket igényel. Ezzel nem lehet születni. Ehhez tehetség, rátermettség, de legfőképp hosszú évek gyakorlata kell. Utóbbi nélkül én személy szerint rettentően vakmerőnek érzem a dolgot, de talán a felelőtlen még jobb szó. Oké, hogy merjünk nagyot álmodni, de ne 20000 ember lakhelyét használjuk "rutinpályának".

Kíváncsian várom a polgármester-jelölti vitát én is, meglátjuk meggyőz-e arról, hogy hozzáértés is van, nem csak ígérgetés.

Végszónak pedig:
"Én szeretem a városomat, itt nőttem fel! És éppen ezért szeretném, hogy jobb legyen!"
Ennél jobban nem is érthetnénk egyet! Ámen

mózes
HozzászólásokCOLON 5
CsatlakozottCOLON 2009.10.28. 15:22

Re: Jelöltek 2010

Hozzászólás Szerző: mózes » 2010.09.29. 17:07

Azért azt pártállástól függetlenül érdemes végiggondolni, hogy ilyen 8-9 milliárdos költségvetésből,amiből ez a város gazdálkodik,hogy is mondjam...könnyű vagy legalábbis sokkal könnyebb produkálni,mint egy nagyobb városnak sokkal kisebb költségvetésből. A kérdés inkább úgy szól,nem e lehetett volna többet alkotni,mint amit alkottak ilyen költségvetés mellett az elmúlt 4 évben.

Persze meg lehet vizsgálni,lehet kutakodni,hogy a városvezetők egzisztenciálisan mennyire gyarapodtak,nyilvánvaló bárki van hatalmon,az ismerősök,rokonok általában bekerülnek a körbe,ez a rendszer velejárója. Személyes véleményem,hogy jelenlegi polgármesterünk jóval okosabban csinálta "ügyeit" a háttérben irányítva, hogy csak úgy ki lehessen kezdeni bármilyen oldalról is. Ezért mindenképp dícséret illeti, és igazolta a választók várakozásait, hiszen rátermett ember irányította a várost, aki mindig igyekezett a város nyugdíjasainak kedvében járni,és ők cserébe nem is voltak hálátlanok.

Egyik oldalt sem támogatom,de mindenképpen az MSZP-t nem szeretem "jobban". Úgy gondolom, polgámester Úr szavait idézve, Tiszaújváros nem Dél-Borsod ékszerdoboza,hanem az MSZP kincsesbányája.A turizmus egy zsákutca ebben a gyárakkal körülvett városban,se jó levegő,se látnivaló, nemhiába Bogácson fogja visszaforgatni a hosszú,áldozatos munkával felhalmozott tőkéjét leköszönő polgármesterünk is,nem pedig itt. De ezzel sincs probléma,csak ezt a "Dél-Borsod ékszerdobozá"-t felejtsük már el kérem szépen.

Ami a jelölteket illeti,és úgy általában a politikusokat - és ezzel azt hiszem nem is érdemes tovább firtatni a lopás-csalás-korrupció és a politika összefüggési kérdésköröket - hogy vajon miért van az,hogy a politikus "szakma" a tanárokat szívja fel legnagyobb számban (itt a városban pláne) ? A tanári pálya jelenlegi jövedelmezőségét (és elismerését) megfigyelve azt hiszem mindenki eldöntheti magában mi is az igazi motiváció . Tisztelet a kivétel, ha még létezik.

kispista
HozzászólásokCOLON 6
CsatlakozottCOLON 2010.09.20. 11:27

Re: Jelöltek 2010

Hozzászólás Szerző: kispista » 2010.09.29. 21:16

Szégyen gyalázat, hogy a mi szép kis városunk, amit az ország "és világ" a TVK-ról, Triatlonról, Termálfürdőről, Sebestyén Julikáról ... ismert és szeretett meg a héten a Hír TV-s mocskolódás áldozatává vált! Sajnálattal tapasztalom, hogy az eddig politikailag csendes városunk mára egy puskaporos hordóvá vált!
Mint azt a mai városi tv-ben is láthattuk az "ország vezetője" számít a tiszaújvárosiak pénzére, amit nem feltétlenül Tiszaújvárosra fordítana. A magam részéről úgy gondolom, hogy ha a város dolgozott meg a pénzért maradjon is itt, melyből nagyon is támogatják a fiatalok itt maradását (kíváncsi lennék, hogy az ország melyik városában adnak a helyi fiataloknak lakásvásárlási hozzájárulást ilyen mértékben lsd:Krónika), mindennapi életét (gyermekétkeztetés, tankönyvtámogatás, szociális segély, ösztöndíjak, év végi támogatás, lakásfenntartási támogatás stb) valamint az időseknek is támogatást nyújt, amiért meg is dolgoztak egykor (ingyenes szemétszállítás, ingyenes kábel tv, kedvezményes étkeztetés, lakásfenntartási támogatás, év végi szociális támogatás).
Úgy gondolom, hogy köszönetet mondhatunk a helyi városvezetésnek, hogy mindezeket megteremtették számunkra és a jövőben remélhetőleg ezeket az értékeket tovább is viszik a támogatásunkkal.

Azok akik mindig is itt éltek tudják miről beszélek, akik pedig bevándoroltak valószínűleg azért tették, mert a munkalehetőségek, szép környezet, jó közbiztonság, színvonalas oktatás, sportolási lehetőségek biztonságot kínáltak a megélhetésre és a családalapításra.


"Köszönjük" a fideszes országgyűlési képviselőnknek hogy városunkba is behozta a mocskolódást, a negatív kampányt, a gyűlölködést. Köszönjük eddig meg voltunk nélküle! Reméljük a vasárnapi választáson győz a józan ész és ismét visszatérhet városunkba a MEGSZOKOTT BÉKE ÉS NYUGALOM!!!!

zeuszgabi
HozzászólásokCOLON 25
CsatlakozottCOLON 2009.06.11. 12:02

Re: Jelöltek 2010

Hozzászólás Szerző: zeuszgabi » 2010.09.29. 21:26

Nem sok mindent szeretnék hozzáfűzni, hiszen vasárnap úgyis döntünk. De hol vannak a polgármester-jelöltjeink a TV vitaműsorból? Miért nem lehetett elmenni? Kampány finish van, ezt a lehetőséget miért nem használják ki?
Remélem, hogy a városlakók magukhoz térnének végre, és nem begyepesedett gondolkodásmóddal és az ígéretekkel foglalkoznának. Ne irányított bábuk legyünk - lásd az amcsikat. Józan ésszel kell gondolkodni, lássuk meg azokat az összefüggéseseket, tudjunk a sorokban olvasni, és így menjünk el szavazni.

Őshonos
HozzászólásokCOLON 6
CsatlakozottCOLON 2010.09.20. 11:50

Re: Jelöltek 2010

Hozzászólás Szerző: Őshonos » 2010.09.29. 21:55

Na, csak kemény legény lehet ez a Kanyok Attila! Azt a "néhány" tiszaújvárosit, akit érdekelt volna egy érdemi polgármester-jelölti vita, - ahol talán építő jellegű párbeszédben kiderült volna, hogy tényleg hozzáértőek-e a jelöltek - még arra sem méltatni, hogy egyáltalán megjelenjen, na ez a igazi markáns, példamutató hozzáállás! Vagy esetleg attól félt, hogy véletlenül ígérgetés helyett érdemi, tényszerű válaszokat kell majd adni? Hogy szembekerül olyanokkal, akik bizony nem kizárólag bólogatni tudnak? Vagy fontosabb elfoglaltsága akadt, mint megragadni a lehetőséget, hogy bizonyíthatja a város szavazópolgárainak a rátermettségét?
Mindegy is, mert bárhonnan szemlélem erre csak egy megfelelő szót találok: Szánalmas.
Ugyanekkora elánnal fog vajon a várost érintő kérdésekben is harcolni a város érdekeiért?
Miről beszélünk???

Nagyon bízom abban, hogy Tiszaújvárosban még nem felejtettek el gondolkodni az emberek, és észreveszik azt, amit tényleg észre kell venni. Vasárnap kiderül.

Az már csak külön vicc volt, hogy a Fidesz sajtótájékoztatójának felvételén körvonalazott lepusztított, kizsebelt, széthordott, romba döntött várost pár perccel később a párt vezére Orbán Viktor meg a csillagokig magasztalja.

Merlin
HozzászólásokCOLON 3
CsatlakozottCOLON 2010.09.29. 11:20

Re: Jelöltek 2010

Hozzászólás Szerző: Merlin » 2010.09.30. 21:50

Tudja valaki, hogy mi volt a konkrét oka annak, hogy Kanyok Attila nem ment el a vitára? Mert, mint új, sokak számára ismeretlen jelöltnek, azért illett volna a tv-ben is bemutatkoznia, s többet megtudni róla. Vagy netán szégyellnivalója van valami?

Őshonos
HozzászólásokCOLON 6
CsatlakozottCOLON 2010.09.20. 11:50

Re: Jelöltek 2010

Hozzászólás Szerző: Őshonos » 2010.09.30. 22:06

Fuss neki a Krónika első oldalának pl. 2008-ban teljes 2 alkalommal sikerült megjelennie a pénzügyi, ellenőrző és ügyrendi bizottság ülésein. Micsoda felelősségtudat, mekkora tenni akarás! (Emlékeim szerint talán ő volt a "rekorder" is abban az évben, de erre most nem mernék fogadni (bár jók az esélyek :D ))

Distefano
HozzászólásokCOLON 7
CsatlakozottCOLON 2010.08.27. 10:17

Re: Jelöltek 2010

Hozzászólás Szerző: Distefano » 2010.10.01. 10:20

Teljesen le vagyok törve. Most hallottam, hogy Iszlai a nagy fekete autójával tolatva elütött egy kisfiút. Ráadásul még csak ki sem szállt az autóból, csak nagyképűen kikiabált, hogy miért nem figyelsz jobban! Ezután pedig elhajtott. A kórház tette meg a feljelentést, mert a szülei elvitték a srácot, zúzódása van.
Mi van itt??? Egy gyerekkel ilyet meg lehet csinálni egy orvosnak? Lehet képviselő-jelölt egy ilyen ember?
Kíváncsi lennék a Városért Egyesület tagjainak arcára ilyenkor, tudják-e mihez adták a nevüket, meg főleg kikhez.

Cincin erről Neked mi a véleményed? Szerinted ez normális dolog?

Szerintem az a legkevesebb, hogy a FIDESZ visszalépteti a jelöltségtől, mert ilyen embert nem lehet felvállalni. Meglátjuk, hogy csak a hatalom számít FIDESZ-nek, vagy mi emberek is, mert eddig még semmivel nem bizonyítottak.

BUTTON_POST_REPLY