Korcsolyapálya

Parkokkal, látványosságokkal, utakkal kapcsolatos témák.
BUTTON_POST_REPLY
Zsuzsi
HozzászólásokCOLON 2
CsatlakozottCOLON 2009.08.11. 17:42

Korcsolyapálya

Hozzászólás Szerző: Zsuzsi » 2009.08.11. 18:00

Nem jártam még Tiszaújvárosban, de azt tudom, hogy volt ott régebben egy nyitott, nyári korcsolyapálya, és hogy ma már ez nem működik. Állítólag nemcsak Magyarországon, de egész Európában nincs ilyen koripálya. Azt szeretném megkérdezni, hogy mi az oka, hogy megszűnt a tiszaújvárosi. Nem volt elég látogató? Vagy csak felújításra lenne szükség? Van rá remény, hogy újra kinyit? Ha egész Európában egyedülálló, akkor nagyon csodálkoznék azon, ha a látogatottságával lett volna gond. Talán csak nem reklámozták eleget. Én legalábbis csak idén nyáron tudtam meg, hogy ilyen létezett. Ha korábban tudom, ott töltöttem volna a nyári szabadságaim nagyrészét, és ezzel elég sok ismerősöm is így van. Ha csak felújításra vár, én szívesen felajánlom az adóm 1%-át, veszek téglajegyet, plakátolok, hirdetem a fedett koripályákban, szóval bármire kész vagyok, amit egy magánember megtehet az ügy érdekében. Nagyon remélem, hogy nem zárt be végleg.

Angel74
HozzászólásokCOLON 12
CsatlakozottCOLON 2009.06.02. 10:49

Re: Korcsolyapálya

Hozzászólás Szerző: Angel74 » 2009.08.11. 22:47

Annak már annyi sajnos, úgy hallottam. Teljesen le van pusztulva, több éve nem működik, több millába kerülne a felújítás és ilyen-olyan engedélyek is kellenek, arra meg nincs pénz. Kevés lenne ide az adó 1%-a. Én nagyon szerettem oda járni és a családom is. Amúgy nem fedett a koripálya. Az elgondolás nagyon jó, csatlakozom hozzád, felajánlom a segítségemet én is ebben az ügyben. Történni ugyan semmi nem fog, mert senkinek nem érdeke hogy felkarolja az ügyet. Addig volt jó, hogy megvolt a Szabadidőközpont, amíg egy befolyásos ember gyermekének koripályafutása onnan indult, most már senkit nem érdekel. Úgy tudom, meg van hirdetve, úgyhogy meg lehet venni, de nagy a valószínűsége hogy azért nem kapkodnak utána, mert tiszta ráfizetés lenne. Ez tényleg nagyon szomorú :(

Zsuzsi
HozzászólásokCOLON 2
CsatlakozottCOLON 2009.08.11. 17:42

Re: Korcsolyapálya

Hozzászólás Szerző: Zsuzsi » 2009.08.12. 18:01

Köszönöm a felvilágosítást. Szomorúan hallom, hogy senkinek nem érdeke, és hogy ráfizetés lenne. De egyszerűen nem értem. Már szinte minden városban van fürdő ill. wellness hotel, ahova rengeteg ember jár. Viszont NYITOTT nyári koripálya, ahol 35 fokban, fürdőruhában lehetne korizni, sehol sincs. Ebből az én logikám szerint az következik, hogy ha ilyen lenne valahol, odagyűlnének az emberek. (Legalábbis én és akikkel eddig beszéltem, odagyűlnénk, az ország bármelyik pontjában is lenne ez a hely, és gondolom, nemcsak mi vagyunk így). Belföldi turizmus. Városfejlesztés. Ha a termálfürdő lehet nyereséges, akkor ez is.
Persze csak akkor, ha erről tudnak az emberek, különben nem gyűlnek oda. Ha jól látom a helyzetet, csak a tiszaújvárosiak és az ő ismerőseik körében volt ismert a hely. Szinte látom magam előtt, hogy a szomszéd utcában lakó család átugrik a hétvégén csúszkálni egy kicsit, rajtuk kívül van még 2-3 család, és ennyi a napi látogatottság. Elhiszem, hogy így ráfizetés.
Szerintem ha valaki látna benne fantáziát/üzletet, nem kéne végleg temetni a koripályát.

Ha olvassa ezt a fórumot olyan ember, aki akar és tud is tenni valamit az ügy érdekében, adok néhány remek ötletet a pénzszerzésre & népszerűsítésre. ;) ;) ;)

- Pályázat, akár EU-pályázat (itt el lehet sütni az "Európában egyedülálló" szöveget)
- Gyűjtés1. Ha múzeumot, kultúrházat stb. lehet építeni adományokból, akkor koripályát is. Rengeteg koris van (hokisok, gyorskorcsolyások, műkorisok) az országban, akik már csak az összetartás miatt is adnának bele, akkor is, ha az ország másik végében laknak, és sose jutnak el Tiszaújvárosba.
- Gyűjtés2. Jótékonysági rendezvények. Minden koripályán, ahol oktatás folyik, tartanak bemutatókat, ilyen-olyan rendezvényeket, amik (nálunk legalábbis) többnyire ingyenesek. Ha az ilyenekért szednének belépőt (akár csak 500 ft-ot), elég sok pénz összejönne.
- Gyűjtés3. Talán egy-két jótékony kedvű és korit (vagy Tiszaújvárost) szerető vállalkozó is beszállna kicsit nagyobb összeggel.
- Reklám1. Azt, hogy az ország összes koripályáján tudjanak erről, akár még magam is el tudom intézni.
- Reklám2. Szépen megkérjük Sebestyén Julit, hogy ő is említse meg, ha kérdezi a média, vagy legyen ő a "Mentsük meg a nyári koripályát"-kampány arca. És mivel mindjárt itt a téli olimpia, biztos, hogy nagyon sokan fogják kérdezgetni.

OK, én megcsináltam a "Mentsük meg a nyári koripályát" programot, mostmár csak kell valaki, aki kivitelezi. ;) Várom a jelentkezők hozzászólásait és emailjeit, nem baj, ha nagyon sokan írnak, korlátlan a tárhelyem.

zeuszgabi
HozzászólásokCOLON 25
CsatlakozottCOLON 2009.06.11. 12:02

Re: Korcsolyapálya

Hozzászólás Szerző: zeuszgabi » 2009.12.14. 19:27

Elég hosszú folyamat vezetett ahhoz, hogy a kori-pálya bezárjon. Sajnálattal, de tudomást kellett venni róla minden városlakónak, és azoknak akik tudták hogy van nálunk ilyen, és lejártak ide korizni.
Emlékszem rá, még anno, általános iskolában 1-2 osztályban testnevelés óra keretén belül jártunk le jégkorcsolyázni. Én is ott tanultam meg, és kellemes emlékek kötnek a jégpályához, és magához a szabadidőközponthoz. Nyaranta is volt rá lehetőségünk, hogy kimenjünk korizni egyet.
Tudomássommal az önkormányzat évről-évre magas összeggel támogatja a város intézményeiben tanulókat azzal, hogy testnevelés óra keretén belül lehetőséget nyújt a diákoknak pl. az úszás oktatásra. Ez dicsérendő dolog.
Ennek köszönhetem én is, hogy megtanultam úszni és jégkorizni is. Viszont ha utóbbit szeretnénk, akkor be kell mennünk Miskolcra, ahol ugyancsak jó, de ott teljesen más, és fedett pályás is.

Remélem, hogy valamikor megvalósulhatna az, hogy városunkban ismét jégkori pálya működhessen. És ebben az EU-s pályázati források nagy segítséget jelentene, annak aki belevágna.
Rengeteg lehetőség rejlik benne, csak a befektetőket valamiért nem érdekli.

Remélem Zsuzsi, hogy igaza van, és valamikor (reménykedve a közeljövőben) ismét korizhatunk egy jót. :-)

editi
HozzászólásokCOLON 1
CsatlakozottCOLON 2010.01.18. 11:35

Re: Korcsolyapálya

Hozzászólás Szerző: editi » 2010.01.18. 11:37

Sziasztok!
Én most tudtam meg, hogy már nem működik a korcsolyapálya! Szívesen segítek, ha tudok valamiben, mert nagyon jó volt rajta nyáron korcsolyázni!!!!! szóljatok és csináljunk valamit!!! ;)

hadriyagee
HozzászólásokCOLON 1
CsatlakozottCOLON 2013.03.08. 07:31

Re: Korcsolyapálya

Hozzászólás Szerző: hadriyagee » 2013.03.08. 07:33

Nagyon hálás vagyok, hogy információt kapjon tapasztalt emberek, és remélem, hogy ez a poszt segíteni fog másoknak is!
testking braindumps testking braindumps
000-571 000-571
000-957 000-957
117-202 117-202

Ater
HozzászólásokCOLON 1
CsatlakozottCOLON 2014.04.10. 11:45

Re: Korcsolyapálya

Hozzászólás Szerző: Ater » 2014.04.10. 12:54

Üdvözlet Tiszaújvárosnak Finnországból

Talán 1984-et irtunk amikor 11 évesen résztvettem egy Tiszaújvárosi műkorcsolya táboron. Ezt az élményt, a nyári 30 fokban korcsolyázást, még manapság is sokat emlegetem. Biztosra mondhatom, hogy felejthetetlen.
Ha működne ilyen jégpálya innen Finnországból is sokan látogatnák.

Ha jól emlékszem, akkoriban a Tiszai Vegyi Kombinát valamilyen endoterm kémiai reakcióhoz vont el hőt a pálya területéről, így gyakorlatilag a hűtés ingyen történt. Nem tudom meg van-e még ez a gyártás, a Google képek alapján a hőcserélő rendszer ott van.

Minden esetre, olyan megoldáson kéne gondolkodni ahol a jég fenntartása vagyis az elvont hő valamilyen formában hasznosítva lenne, pl. úszómedence melegítése, ha a TVK már nem termel hideget. Manapság rossz szemmel néznék ha egy hagyományos hűtőrendszer, a levegőbe pazarolná az energiát.

Remélem egyszer majd visszatérhetek korcsolyázni a nyitott nyári jégpályára.

Üdvözlettel
Attila

Genius
HozzászólásokCOLON 44
CsatlakozottCOLON 2010.03.08. 23:42

Re: Korcsolyapálya

Hozzászólás Szerző: Genius » 2014.06.11. 16:41

Sziasztok Városlakók... Tiszaújvárosi vagyok én is ,avagy csak voltam mert elköltöztem a munkanélküliség miatt és hogy családot alapíthassak..

De nem itt van most a hangsúly hanem azon a korcsolyapályán és strandintézményben amit az önkormányzat ellehetetlenített hogy a Termálfürdőnek legyenek vendégei és tarthassa a nagy létszámú vendégeit is .... Mert hát ismerjük el addig még az nem volt a TVK strand és jégpálya volt a legjobb és legszínvonalasabb a megyében.. A tvk strandot annó én is használtam és mint kisiskolás 1992 től jártunk oda testnevelésórákban korcsolyázni mert hát azt is meg kell tanulni --- teltek múltak az évek és minden nyaramat ,vagy a szüleimmel vagy a párommal ott töltöttük el. Tartott ez addig míg egyszer csak a városvezetés egy színvonalasabb létesítményt nem szeretett volna a városban építtetni.. Történetesen ami meg is történt és várható következményei voltak ami nem csak az erőmű hanyatlását hanem egyben a tvk strand és jégkorcsolyapálya hanyatlását is magával hozta... Amióta a TVK megépült és hozzá egy jégpálya és egy strandlétesítmény is mindig nagyon jó volt a jégpálya mert télen nyáron megfelelő hűtéssel állt a nagyközönség rendeltetésére.. Jelen esetben ammóniát használtak amit kompresszálással , idézem : Az erős lehűlést amellyel a folyósított ammónia elpárolgása jár, jéggépeknél, a nyomást (7 atmoszféra) pedig, amelyet közönséges hőmérsékleten gyakorol . Jelen kompresszáláskor ‒33,4 °C re hűl le és ettől volt nagyon jó minőségű a jégpálya... De a történet nem állt meg ,és évtizedekig üzemelt,nagyon jó hatásfokkal amit a kombinát biztosított.. De mint tudjuk az ammónia veszélyes anyag és ami kompresszor is volt a nitrogén csarnokban nem egy mai csoda volt ,jelen emlékezésem szerint az 502 es üzemben 3 kompresszor münködött amit az akkor szovjetuniós technológia biztosított.. Murphy törvénye szerint ami elromolhat el is fog! Így sajnos e két együttható eredménye hogy a jégpályán technológiai váltást kellett kezdeményezni... A technológia a glykolt vette számításba de mint hallottam és a hírekben is olvastam alulméretezték a konstrukciót és ezért veszteségesen üzemelt és nyáron is folyamatosan olvadt a jég... Így hát sajnálatosan kellett bejelenteni hogy közel 20 év után teljesen bezár a komplexum.

Április elején bezárják a tiszaújvárosi TVK Szabadidő Központot. A nyáron is üzemelő jégpályát az idén nem nyitják meg. Pálfy Gábor, a TVK kommunikációs igazgatója ,ez a hír 2004:03:20....

Annyit itt hozzáfűznék hogy sajnos hiába való volt a petíció és a többszöri tiltakozás , A városvezetésnek nem lenne érdeke hogy újra megnyissák mert akkor a termálfüdőtől a profitot venné el,és sajnálom hogy ez az igazság.... Az utóbbi évek sem vezettek eredményre amit a facebookon is közzétettek ,hogy gyüjtsünk aláírást amit jó magam is aláírtam és támogattam...

Sajnálattal tudatom veletek is hogy az örökké egy emlék fog maradni minden városlakóval , aki volt ott és szerette...

BUTTON_POST_REPLY