Mi lehet még a Krónikában?

TiszaTv, radió35, radió-izé, krónika
BUTTON_POST_REPLY
revizor72
HozzászólásokCOLON 8
CsatlakozottCOLON 2010.10.30. 20:10

Mi lehet még a Krónikában?

Hozzászólás Szerző: revizor72 » 2010.10.30. 20:23

Érthetetlen számomra, hogy a közszolgálati sajtónkban hétről-hétre "pénzügyi tanácsadás" címen ingyenes önreklámozás történik. A tanácsadó üzletember saját elérhetőségét megjelenítve szólítja fel az olvasót, hogy vegye igénybe az általa kínált szolgáltatást. Miért nem a hirdetések közt teszi ezt meg és miért nem fizeti ki a megfelelő díjat mindezért?
Szeretném felhívni a Krónika főszerkesztőjének figyelmét arra, hogy Ferenczi úr egyre zavarosabb írásaiban sokasodik a politikai célzat vélt, vagy valós politikai riválisok ellen. Véleményem szerint ezzel hivatásszerűen megsérti a közszolgálatiság pártatlanságát igénylő elvárásokat.

-efel-
HozzászólásokCOLON 4
CsatlakozottCOLON 2010.11.02. 12:44

Re: Mi lehet még a Krónikában?

Hozzászólás Szerző: -efel- » 2010.11.02. 12:56

Tisztelt Revizor72!
Nincsenek se vélt, se valós politikai riválisaim. Gondolataim vannak a világról, városunkról, melyeket közszemlére teszek, vállalva a véleményemet, s azt a kockázatot, hogy lesznek olyanok, akik zavarosnak tartják ezeket a gondolatokat. A közszolgálatiság nem egyenlő a véleménytelenséggel. Egyelőre...
Bizonyára ismeri a szlogent: a hír szent, a vélemény szabad. Én ehhez tartom magam.

revizor72
HozzászólásokCOLON 8
CsatlakozottCOLON 2010.10.30. 20:10

Re: Mi lehet még a Krónikában?

Hozzászólás Szerző: revizor72 » 2010.11.02. 23:18

Tisztelt efel!
Nem célom a szabad gondolkodást bírálni senkiben, különösen nem a sajtó munkatársainál. Mégis különös, hogy kifogásai csak ugyanazt a politikai oldalt érik el, miközben ön is tudja, hogy a haladó újságírás a mindenkori hatalomnak (a helyinek is) legfőbb kritikusa. Méltatlankodását fejezte ki azért, mert a Nemzeti Ünnep alkalmával hiányosan képviselte magát a jobboldal két szervezete a városi megemlékezésen. Ez nem jelenti azt, hogy elhanyagolták volna az ünneplést, csupán éltek a lehetőséggel, hogy végre nem kordonokon kívül vehetünk részt az országos rendezvényen. Hazánk miniszterelnöke két alkalommal is városunkba látogatott néhány hónapon belül, mégse tette tiszteletét még egy kézfogás erejéig sem a városvezetés részéről senki. Persze ez nem kifogásolható...

-efel-
HozzászólásokCOLON 4
CsatlakozottCOLON 2010.11.02. 12:44

Re: Mi lehet még a Krónikában?

Hozzászólás Szerző: -efel- » 2010.11.03. 10:40

Tisztelt Revizor72!
Kérem, ne vonjon le messzemenő következtetést az elmúlt hetek írásai alapján. Azzal egyébként egyetértek, hogy a sajtónak kritikus szemmel kell néznie a hatalomra és szóvá kell tennie, ha nem tetszik valami. De ez nem haladó újságírás, egyszerűen újságírás. Ami nem sprintszám, sokkal inkább maratoni futás.Újságírás a tényszerű közlés, tájékoztatás is, s ez az esetek többségében nagyobb kihívás, mint a szabad gondolatok szárnyalása...
Lássuk a tényeket!
Nem méltatlankodtam, hanem szomorú voltam, amikor láttam, hogy az egyik párt nem, a másik pedig - ahogy Ön fogalmazott - hiányosan képviseltette magát. Ilyen az elmúlt 20 évben nem volt, persze, hogy szólni kellett róla.
Ahogy arról is, hogy országos rendezvényen a város névtáblájával és címerével ünnepelt(ek) valaki(k). Egy szavam sem lett volna, ha a pártszervezet táblájával, molinójával történik ez. Megjegyzem, látott Ön másik táblát a téren?
Orbán Viktor látogatása más "tészta". A politikus mindkét alkalommal pártelnökként érkezett a városba - tavasszal még nem is volt miniszterelnök - kampányolni. Pontosabban médiakampányt folytatni, hiszen kabinetje által szereplési lehetőséget kért a helyi televízióban, amit természetesen megkapott. Programját - ahogy ilyenkor szokás - kabinetje szervezte és ebbe nem fért bele a város vezetőivel való találkozó. Talán eszébe sem jutott. A kezdeményezés ilyen esetekben attól várható el, aki "tiszteletét teszi" a településen. Ez nem állt szándékában és én ezt nem is kifogásolom. Kampányidőszakban ezen nincs mit csodálkozni.
A városvezetés hozzáállását pedig megértem. Annál is inkább, mivel számos példa volt arra, hogy nem a városvezetés pártjához tartozó vezető politikusokkal találkoztak, tárgyaltak a város vezetői. Hirtelen Boross Péter, Dávid Ibolya, Thürmer Gyula, Torgyán József jut eszembe. Farkas Zoltán polgármestersége időszakából Horn Gyulát is ide sorolhatom.

adam
HozzászólásokCOLON 2
CsatlakozottCOLON 2010.11.03. 23:20

Re: Mi lehet még a Krónikában?

Hozzászólás Szerző: adam » 2010.11.03. 23:50

Krónika? Véletlenül keveredtem a fórumra, de ha már így alakult leírom, amit gondolok.
Nem efel írásai zavarnak, sokkal inkább, hogy magukat újságíróknak mondók keszekusza, átgondolatlan, vagy épp kisiskolásian egyszerű, de mindenképp élvezhetetlenül bugyuta írásaival kell szembesülnöm hétről-hétre... a Krónikában. Sokszor profibban fogalmaz az amatőr (mondjuk egy olvasói levélben), mint a hivatásos tollforgató.
… és itt jegyezném meg, hogy tisztelet a kivételnek, mert szerencsére az is akad.
Ön, hogy látja ezt efel? (Vagy bárki aki látja.) Azért mert valaki járt iskolába és többnyire ismeri a betűket, még nem újságíró.
Nem nevesítek szándékosan, nem akarok földbe döngölni.
Nem is a megbántás volt a célom, csupán felháborodásomnak szerettem volna hangot adni. Mert ez az én városom is, és az én Krónikám is...

-efel-
HozzászólásokCOLON 4
CsatlakozottCOLON 2010.11.02. 12:44

Re: Mi lehet még a Krónikában?

Hozzászólás Szerző: -efel- » 2010.11.04. 10:16

Valóban nem az oskola, a betűk ismerete teszi az újságírót. Én azt vallom, olvasson sokat az , aki írásra, pláne újságírásra adja a fejét. Az amatőrök írásai sokszor ezért nívósabbak, no meg azért is, mert arról írnak általában, amit jól ismernek, ismerni vélnek. Ahogy írtam az előzőekben, a tényszerű tájékoztatás sokszor nagy kihívás, nagyobb, mint a véleményalkotás.
Tisztelt adam! Ugye nem gondolja komolyan, hogy kollégáimat, magamat itt fogom minősíteni a Fórumban.....!? Megtesszük mi ezt a szerkesztőségben és megteszik az olvasók is hétről-hétre.
Végezetül engedje meg, hogy megköszönjem azt, hogy a magáénak érzi a Krónikát. Kritikája azt suggalja, szereti is és szeretné jobbnak látni. Értünk haragszik, nem ellenünk....

adam
HozzászólásokCOLON 2
CsatlakozottCOLON 2010.11.03. 23:20

Re: Mi lehet még a Krónikában?

Hozzászólás Szerző: adam » 2010.11.04. 12:44

Megértem, kicsit mégis reméltem, hogy minősít. Mégsem vagyok elégedetlen, hiszen azzal, hogy nem állt a kimondatlanul maradt nevek mellé, mégiscsak belátja, hogy ön is látja, amit én.
Még valami! Van olyan, hogy egy feladatot rosszul old meg az ember fia, lánya. És ez nem baj. De ilyenkor újra kell csinálni, ki kell javítani, ha lehet. Ha nem, akkor ki kell dobni, és nem kell sajnálni kidobni. Mert egy selejttel tönkretehetik az egész csapat munkáját.
És igen, önökért nem pedig önök ellen. No meg magamért.
Köszönöm, hogy válaszolt efel!

-efel-
HozzászólásokCOLON 4
CsatlakozottCOLON 2010.11.02. 12:44

Re: Mi lehet még a Krónikában?

Hozzászólás Szerző: -efel- » 2010.11.04. 13:48

Igen, ki kell javítani.
Én is ezt teszem. Természetesen sugallja és nem suggalja, ahogy előzőleg írtam.
Elnézést, egy ilyen témánál nagy hiba a helyesírási.... :-) Mentségemre szolgáljon, hogy írni talán tudok, de gépelni nem.

Ga2
HozzászólásokCOLON 1
CsatlakozottCOLON 2011.04.25. 19:39

Re: Mi lehet még a Krónikában?

Hozzászólás Szerző: Ga2 » 2011.04.25. 20:06

Tisztelt Szerkesztő Úr/Nő!

A Krónika legutóbbi számában tájékozódhattunk a május 1-i ünnepi program közreműködőiről, miszerint fellép a Magyar Gimnasztráda Válogatott Tiszaújvárosi Csoportja. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ez a névhasználat helytelen és félrevezeti az olvasókat, hiszen a gimnasztráda a mindenki tornája kategóriához tartozik, tehát nem versenysport. Ezért nincs is hivatalosan ilyen válogatott, mint ahogy nem létezik például magyar bélyeggyűjtő válogatott sem. A gimnasztráda csoport jelenleg a Tifo-Olvikor Diáksport Egyesület keretében működik, illetve az egyesület sportcsoportja. Furcsa helyzet is lenne, ha bármely időben a csoporthoz kapcsolódó személy azonnal válogatott státuszt tudhatna magáénak. Kérem szíves közreműködését a félreérthető névhasználat sajtóbeli további közlésének mellőzésének érdekében!

Üdvözlettel DG

szerkesztő
HozzászólásokCOLON 121
CsatlakozottCOLON 2009.04.21. 10:45

Re: Mi lehet még a Krónikában?

Hozzászólás Szerző: szerkesztő » 2011.04.27. 14:59

Tisztelt Ga2!
Közreműködésem odáig terjedhet, hogy felhívom a lap főszerkesztőjének figyelmét az Ön észrevételére. Ez megtörtént.
Azt a választ kaptam, hogy a csoport vezetői ilyen néven nevezik magukat, így nem áll módjában mást írni a lapnak.
Írásából úgy érzem, Ön meglehetősen tájékozott az ügyben, feltételezem, köze van az Olvikorhoz. Amennyiben így van, talán eredményesebb lenne a csoport vezetőivel konzultálnia.

BUTTON_POST_REPLY