Szolgálunk és védünk, avagy a rend "sasszemű" felvigyázója!

BUTTON_POST_REPLY
kissfero
HozzászólásokCOLON 27
CsatlakozottCOLON 2009.04.17. 21:44

Szolgálunk és védünk, avagy a rend "sasszemű" felvigyázója!

Hozzászólás Szerző: kissfero » 2012.10.01. 20:28

Egy kis történet, hogy mily „nagyszerűen” szolgálják a rendőreink a közrendet, éberségük határtalan, lecsapnak a rettenetesen renitens szabálytalankodókra, megőrizve ez által a városunk közrendjét.
A helyszín a Szederkényi úti Spar parkolója, egy kellemetes kora őszi vasárnap délutánon. A még nyárias napsütés melengető hatása rátelepedik a kies kis városkánkra, minden csendes, - ez az időpont nem épp a kereskedelmi forgalom időpontja, mindenki sziesztázik. Nem úgy a rend őre, aki kék fehér szolgálati járművében éberen figyel, sas szemét nem kerüli el a bizony a „szörnyű” tett, amit az amúgy szinte teljesen üres parkolóban egy fiatal anyuka elkövetett! :!: Mivel három autó áll a placcon, így zsúfoltnak igazán nem mondható, de akkor is, mily dolog az drága hölgyem, hogy egy mozgássérült parkolóban állt meg? Mert mi van, ha épp berobog egy X5ős bömössel egy rokkant kártyás, és ő pont arra a helyre szeretne parkolni a másik üres 100 helyett? :shock: Igaz, hogy a felfestés már alig látszik, a kihelyezett tábla nem egyértelműsíti, hogy melyik is a mozgássérültek helye, de azért van a járőr, hogy ő bizony tudja! :!: Kell is az éberség, fontos a polgárbarát magatartás, a kioktatás, és persze a költségvetés javára beszedet helyszíni bírság.
Bár feltétezhetően a fiatal hölgy megértette volna a figyelmeztetést is, hogy rossz helyen áll, s bár tök üres a parkoló, tehát a betóduló mozgássérültek máshová is tudnának állni, de a szabály az szabály, de a rendőr ugyebár nem ember, hanem hatóság, és büntet. :twisted: Így kell azt! :twisted: Így kell az ilyen galád állampolgárral bánni! :twisted:
Mert ugyan lehet, hogy ha a hölgyet a rend marcona felvigyázója megkéri, hogy álljon el onnan, akkor egy bájos mosolyt kapott volna cserébe, de akkor még emberinek tűnt volna az intézkedése és hol marad az előirányzott bírságbevétel. Nagy dicséret a járőrnek, hogy nem csábult el, nem lett emberré, meg tudott maradni hatósági közegnek. Tisztelt főrendőr úr, dicsérje már meg! :!: :!: :!:
Persze örömmel vennénk mi városi polgárok, ha ezen "sasszeműség" nem csak az ilyen galád magatartási formákat venné észre, hanem a kevésbé súlyos éjjeli kuka borogatást, hajnali tóparti pad úsztatást, játszótéri duhajkodást is. Na persze tudom én, hogy azon elkövetők kevésbé bírságolhatóak, több a befektetett rendőri energia és kevesebb a bevétel. :oops:

BUTTON_POST_REPLY