"Enyhítjük a válságot, enyhítjük a terheket"

BUTTON_POST_REPLY
kissfero
HozzászólásokCOLON 27
CsatlakozottCOLON 2009.04.17. 21:44

"Enyhítjük a válságot, enyhítjük a terheket"

Hozzászólás Szerző: kissfero » 2009.11.17. 14:37

Tisztelt MSZP!
Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy nem vagyok sem FIDESZ- es, sem Jobbik-os, egyáltalában egyik pártnak sem vagyok a tagja. Soha nem az befolyásolt a helyi vagy önkormányzati választásokon, hogy mely párt, hanem mely perspektíva és program volt a szimpatikus.

Az ember nehezen ismeri be, ha tévedet, ha neki is része van a bajokban, de most ezt teszem, hiszen én és más hozzám hasonlóak jutattak benneteket hatalomra, mi bíztuk a párt elitetekre kormányzást. Rátok bíztuk, tehát hibásak vagyunk benne, és most esszük a magunk főztjét. Mi ezt bizony elrontottuk, ti viszont még most sem bírjátok beismerni, hogy nem jött össze a dolog, hogy ti is hibáztatok. Talán a szerénység és a beismerés, a felelősök felmutatása és elszámoltatása még segíthetne rajtatok, de még most is holmi propagandával akartok meg győzni.
Itt van például ez a kis füzetecske, amit a postaládámban találtam, a címe: Enyhítjük a válságot, enyhítjük a terheket.
Az öszödi beszéddel adtátok az első pofán vágást, mert hiába a kozmetikázás, tény, hogy a választási ígéretek, ami alapján szavaztunk, blöffök voltak. Ha egy cél érdekében a fiam hazudik, akkor meg kapja a magáét, ti is hazudtatok, hogy a kormányrudat markolászhassátok. Az nem indok, ha azt mondjátok, hogy a Fidesz nagyobbat hazudott, s ti csak azért tettétek, mert ők sem teljesítették volna az ígéreteiket.

Na de nézzük csak az említet füzetecskét!
Lendvai Ildikó így kezdi: az MSZP felvette a harcot a vállsággal. Nos, nagy tévedés barátaim, nem ti, hanem az emberek harcolna a válsággal, azok az emberek, akiket ti hoztatok olyan helyzetbe, hogy alig bírják a terheket. Röhej, hogy 12 órában dolgozom, és napról napra kell élnem, mert a jövedelmem felét elveszi az állam. Ez persze rendben volna, ha viszont látom valamilyen formában, de elvárják, hogy emellett ön gondoskodjam a nyugdíjamról, az egészségemről, a gyermekem oktatásáról. Ja, itt írja a kis füzet, hogy majd egy havi bér a zsebemben fog maradni jövőre. Nézzük csak, ez havi cirka 10 ezer forint. Ebből aztán telik majd mindezen felsoroltakra, meg még a megemelt ÁFÁ-ra és egyebekre. Kösz, nagy közgazdászok vagytok. Aki komolyan gondolja, hogy havi 10 ezer forint egy olyan világban ahol 250 ezer kell egy normál család minimális megélhetéséhez jelentős, az adja vissza a diplomáját vagy tanuljon újra közgazdaságtant Bolognai rendszerben.
Az út a munkához program első olvasatra szép. Csak azt nem ismeri be senki, hogy az útszéli gereblyézés, a köztisztasági tevékenységek, soha nem vezetik be az értékteremtő és megélhetést biztosító munka világába az érintetteteket. Évekig „befogtátok a száját” a segélyekkel annak a rétegnek, akik így élnek, nem tetettek semmit, s most mikor a körmötökre ég a probléma, akkor ilyen látszat dolgokkal jöttök elő.
Ah, s szóval rendet teremtettek az országban? És az megoldás, hogy a feszültségeket rendőri erővel tartjátok kordában? Rendőrállam legyünk? Rend a városokban és a falvakban. Jól hangzik, de miért is nincsen rend? Ki vezette eddig ezt az országot? Ki teremtett olyan társadalmi gazdasági környezetet, amiben tere van a bűnözésnek, és jobban megéri tisztességtelen utakon járni? Nem kordában kellene tartani a bűnözőt, hanem azt elérni, hogy ne legyenek bűnözők. Amíg 70 ezres minimálbért kínálnak fel egy fiatlanak a munkájáért, addig nem hiszem, ez aztán nagyon elkötelezetté teszi a tisztességes munka iránt. Ekkora összeg aztán felvázolja a számára a lakáshoz jutás, a tisztes élet és a családalapítás lehetőségét!
A legjobb persze az írás vége, a szabályozott törlesztő részletekről. Tetszetik a szöveg: Az MSZP itt is rendet tesz. Most aztán már lehet rendet tenni, miután az általatok vezetett állam és a gazdaságpolitika mindenkit a bankok ügyfelévé tett.
Már bocsánat, de ki miatt kell nekem hitelre lakást vennem? Ó, kinek fizettem tavaly 1,2 millió forint adót, és legalább ennyi járulékot még a munkáltatóm? Kinek fizettem egy rakat ÁFA- t? Ki tesz zsebre különböző elvonások okán egy lakás bekerülési költségéből kb. 40%-ot? Nos, aki ezeket tőlem „lenyúlja”, amiatt kell nekem a bankhoz fordulni, s nem azért mert én szeretek adós lenni. Az általatok vezetett állam miatt. Ja és az a hab a sütin, hogy még ki lettem kiáltva egy meggondolatlan hitelfelvevőnek, mert aljas módon devizában tettem ezt a cselekményt. És az a gazdaságpolitikai vezetés, aki miatt ez a hitel jóval olcsóbb és kedvezőbb volt, mint a forint, az most hol van? Pénzügyminiszter urak és MNB elnökök merre jártok? Nektek nem volt ebben részetek? Tele mindenféle diplomával meg rengeteg tudással, ti miért hagytátok, hogy az így legyen?
A krízis alap meg egyszerűen közröhej. Illetve inkább azok a nevetségesek, akik komolyan gondolják azt, hogy egy olyan helyzetben lévő családban, ahol a hitelezők felé annyi a tartozás, hogy veszélyben az otthonuk, nincsen munkájuk, ott 20-50 ezer forint érdemi segítség. Ettől aztán már nem fogják kilakoltatni a füzetecskében feltüntetett négy gyermekes családot. Egy heti megélhetési összeg. Egy hét túlélés. És utána mi lesz? Ez nem más, mint propaganda.
Na ennyit a kiadványról, s ha kérhetném máskor inkább kíméljetek meg az ilyen kis ámításoktól, és az ily irományra fordított összeget inkább utaljátok a krízis alapba. Vagy Hunvald Gyuszi számlájára, hiszen mint kiderült, ő a börtönben, munka nélkül is megérdemli. Amíg ilyen a politikusi magatartás addig kéretik nem borzolni a kedélyállapotomat e kiadványaitokkal.
Bocsánat, ha néhol kicsit kritikusan fogalmaztam, de talán ettől ti is kicsit önkritikusabbak lesztek.
Üdv kissfero.

juser
HozzászólásokCOLON 20
CsatlakozottCOLON 2009.05.29. 11:56

Re: "Enyhítjük a válságot, enyhítjük a terheket"

Hozzászólás Szerző: juser » 2009.11.17. 15:34

Tisztelt kissfero!
Magam se tudtam volna szebben fogalmazni, de választ ne nagyon várj, ilyen igazság szérumra nem tudnak reagálni. Jól bevált komcsi módszer.Ugye?
:twisted:

kissfero
HozzászólásokCOLON 27
CsatlakozottCOLON 2009.04.17. 21:44

Re: "Enyhítjük a válságot, enyhítjük a terheket"

Hozzászólás Szerző: kissfero » 2009.11.17. 21:03

Nos lehet, hogy komcsi módszer, de attól tartok a többi politikai párt is hasonlóan viselkedik, nem csak a kommunisták örökösei. Egyre szimpatikusabb az a ősöreg anarchisták nézőpontja, hogy az államot meg kell szüntetni.

BUTTON_POST_REPLY