Romák a Kroki környékén!

BUTTON_POST_REPLY
brill
HozzászólásokCOLON 7
CsatlakozottCOLON 2009.04.16. 11:35

Romák a Kroki környékén!

Hozzászólás Szerző: brill » 2009.08.04. 17:00

Tisztelt TRIATLON NAGYHÉT SZERVEZŐK, TISZAÚJVÁROS, TISZAÚJVÁROSI RENDŐRSÉG!

Az igen nagyszabású és remek nagyhét rendezése csodálatos! De sajnos visszatérő nagy probléma, hogy a nagyhét alatt az ingyenes rendezvények vonzák a csőcseléket IS!

Nincs köntörfalazás, ezek többnyire közeli falvakból jött cigányok és rendszerint a kroki, tiszatv, tér, sajóáruház oldala a területük. És viselkedésük, modoruk, igencsak elijesztik a városi érdeklődők jó részét.
Sok-sok történetet hallunk ott késelésről, napi szintű a lopás, vagy lopás kísérlet. Jómagam nem merek a gyerekeimmel arra sétálni. (gyermekeim miatt)

Ilyen rendezvény megerősített biztonságot követel, amit nyílván meg is tettek. Mind bérelt biztonsági őrökkel, mind a helyi hatósággal!

De kérdem én Tisztel Kalapos urat:
Nyílván igen fontos szerepet játszik a védelemben és bűnmegelőzésben a létszám.
De olyan nagy feladat lenne 3-4 tekintélyt parancsoló gyalogos rendőrt "odaállítani" az említett helyre ?
(Esetleg 1-2 aki sétál gat is körbe-körbe, mert én sajnos nem találkoztam 1-el sem :( )
Vagy nem lehet ilyenkor közeli (akár miskolci) rendőrség segítségét kérni nyomatéknak ?

A rendezvények esti órájában pl. megbüntettek a rendőrök, kiégett lámpám miatt. TERMÉSZETESEN JOGOSAN!
Biztos hogy most ez a legfontosabb feladata ilyenkor a rendőrségnek ?

ibolya
HozzászólásokCOLON 3
CsatlakozottCOLON 2009.08.04. 10:47

Re: Romák a Kroki környékén!

Hozzászólás Szerző: ibolya » 2009.08.11. 10:48

ez a hét, az esti program erről szólt.... cigányok..cigányok..elég gyenge műsor...és ismét..cigányok..rengetegen voltak, a kicsit fehérebbek nem mentek már le sem a programokra mert beléjük kötöttek...
a triatlon is egyre gyengébb színvonalú...

Árpádfia
HozzászólásokCOLON 5
CsatlakozottCOLON 2009.12.14. 12:24

Re: Romák a Kroki környékén!

Hozzászólás Szerző: Árpádfia » 2009.12.14. 12:28

Csak azert irok hogy mindenki előre felkészüljön, és ne lepődjön meg, és mert már szervezés alatt van a dolog

JÖVŐRE a GÁRDA is jelen lesz, és a rendőrséggel együtt vagy külön próbálja meg fenntartani a rendet a nagyhét alatt.

Genius
HozzászólásokCOLON 44
CsatlakozottCOLON 2010.03.08. 23:42

Re: Romák a Kroki környékén!

Hozzászólás Szerző: Genius » 2010.07.20. 11:35

Sziasztok! Ha néztétek a 2010 es rendezvénylistát akkor csak a cigányoknak lesz megint műsor! Egy normális előadó nem lessz!

szerkesztő
HozzászólásokCOLON 121
CsatlakozottCOLON 2009.04.21. 10:45

Re: Romák a Kroki környékén!

Hozzászólás Szerző: szerkesztő » 2010.07.20. 14:49

Nem tisztem védelmembe venni a szervezőket, ezért magánemberként írom: ezzel azért sokan nem értenének egyet, ha olvasnák. Demjén, Napoleon, Neoton, Gemini, Slamo, Korda, Tabáni....
Biztos, hogy csak a romák kedvencei? Nem beszélve a kis szinpadon fellépő együttesekről, csoportokról.

Genius
HozzászólásokCOLON 44
CsatlakozottCOLON 2010.03.08. 23:42

Re: Romák a Kroki környékén!

Hozzászólás Szerző: Genius » 2010.07.20. 22:36

Nagy neves előadók holvannak amikor a közönség eléri a 4-5000 főt is mint pl az EDDA ?? Megszámolnám hogy pl az SP-n mennyien lesznek? Meg ő kicsoda egy kis senki! Olyanokat hozzanak már aki tudja is mi az hogy zene,nem pedig megasztár atya-gatya!
Demjén, Napoleon, Neoton, Gemini, Korda ők már megmutatták . De ezek még csak...........................

Mecsa75
HozzászólásokCOLON 1
CsatlakozottCOLON 2010.09.03. 08:46

Re: Romák a Kroki környékén!

Hozzászólás Szerző: Mecsa75 » 2010.09.03. 08:56

Kedves hozzászólók.Most, hogy vége a Nagyhétnek, sztem mondhatom, hogy a lebonyolítás és a biztonság is megfelelő volt.Talán azt nem kéne megengedni, hogy este 10-kor szinte újszülött csecsemőkkel csellengjenek a fiatal cigány lányok. De ha nagykorú, akkor eben sem lehet korlátozni őket. Rendőr pedig volt bőven! Én még sosem láttam ilyen nagy létszámban őket. Engem a jelenlétük teljesen megnyugtatott. A programok, hát, lehet, hogy nem ez volt programilag a legmagasabb színvonalú, de mindenképpen jó volt. Még SP is jó volt, a tér tele volt sikítozó kiscsajokkal, egy élmény volt látni őket! Akinek meg valami nem tetszik, nem kell kimenni. Üdv mindenkinek.

Cincin
HozzászólásokCOLON 9
CsatlakozottCOLON 2010.09.27. 16:14

Re: Romák a Kroki környékén!

Hozzászólás Szerző: Cincin » 2010.09.27. 16:21

Jó volt a közbiztonság? Biztos forrásból tudom, hogy hasonszúrtak egy fiatal fiút... Lementem a térre, kb 10 percet bírtam ki, szó szerint féltem, pedig nem egyedül voltam. Mellesleg nem csak ez az egy eset volt. A mentősök ölben hoztak a Tisza ABC elé a mentőhöz egy kisfiút, aki mellett az anyukája sírt... Ott voltak a tűzoltók is és a rendőrök is. Nem hinném, hogy elájult. Nekem folyamatosan beszóltak. Ez a közbiztonság Tiszaújvárosban????

józsi
HozzászólásokCOLON 24
CsatlakozottCOLON 2011.12.13. 14:15

Re: Romák a Kroki környékén!

Hozzászólás Szerző: józsi » 2012.07.16. 12:55

Ismét lement egy Triatlon nagyhét.
A rendezvények jók voltak, a verseny is jó volt programok is voltak szebb számmal mint eddig.
A hangerő is nagyobb volt mint eddig...
Itt megállnék egy-két szóra.
A téren a hangerő az egyénenként változó fájdalom küszöböt elérte, meghaladta nálam. 16 éve minden triatlon versenyen kint voltam, hallgattam a koncerteket és meg kell, hogy állapítsam, hogy az idén és már pár évre visszamenően egyre rosszabbul szóló koncerteket hallottam egyre hangosabban. Hogy egy koncert hangosítása hogyan sikerül éppen az sok mindentől függ, ezzel nem is foglalkoznék, de arra vesztegetnék pár szót, hogy ezekre a rendezvényekre kiviszzük a gyerekeinket, esetenként babakocsiba, mert olyan picik, kijönnek velünk az ovodások, kimennek csapatostól az iskolások is... Elég nagy súlyt fektetnek a zajvédelemre manapság, olvasható, hogy van zajártalaom is. Fel szeretném tenni a kérdést, hogy a 1-4 órán keresztül brutális hangerővel hallgatott rendezvény milyen hatással van, lehet a gyerekek hallására, egészségére. Egészséges ez? Az EDDA koncert után másnap még zúgott a fülem.
Ezeknek a modern banánfürt szerűen felfüggesztett hangfalaknak az a tulajdonsága, hogy a hangfaltól való távolság duplájára növelése esetén nem 6dB-el, hanem csak 3dB-el csökken a hangnyomás. Ergo a levegő csillapítása kevésbé hat rá. A téren kitett Renkus Heinz hangfalak kb 100 fokos lesugárzási szöggel rendelkeznek oldal irányban, így a kevésbé csillapított hangok gyakorlatilag a lakóházakat a fő hangnyalábbal elkapják, ez azt jelenti, hogy a környező házakban gyakorlatilag discó hangerő van.
Megjegyzem megfelelő szélirány mellett Tiszagyulaházán hallható a nagyszínpad hangja.
Budapesten a Sziget fesztivál által keltett hangnyomást már korlátozták. Örülnék neki magam és a Gyerekeink hallása érdekében, ha valamilyen ÉSSZERŰ korlátozásra, hangerő visszafogására kerülne sor, esetelg automata hangnyomás korlátozó rendszer beépítésével.
Vagy pedig írják elő a hangosító cégnek, hogy irányítottan a térre állítsák be a maximált hangerőt és válasszanak olyan megoldást ahol a mély hangok lesugárzása kardioid lesugárzási jelleggörbével történik, a magas sugárzókat nem húzzák fel a mostani magasságra, illetve lefelé irányítottan a térre fordítják. Ha ez a cég aki évtizede végzi a munkát erre képtelen akkor a lakók nyugalma érdekében javaslom más cégre bízni a feladatot aki képes a feladat megoldására. (mint pl. Sziget Fesztivál)

BUTTON_POST_REPLY