Kukázás!

Amennyiben kérdése van, továbbítjuk az illetékesnek és válaszolunk rá.
BUTTON_POST_REPLY
juser
HozzászólásokCOLON 20
CsatlakozottCOLON 2009.05.29. 11:56

Kukázás!

Hozzászólás Szerző: juser » 2009.09.29. 20:03

Kuka
A kérdésem az lenne, hogy mit kíván tenni a Város Vezetése az elszaporodót-kukákat fordítva használó,környékbeli falvakból bebicikliző,állampolgárokkal?Ezt a kérdést már egyszer +írtam a Város ahogy Én látom! témában,de választ még nem kaptam.

szerkesztő
HozzászólásokCOLON 121
CsatlakozottCOLON 2009.04.21. 10:45

Re: Kukázás!

Hozzászólás Szerző: szerkesztő » 2009.09.30. 14:42

Tisztelt juser!
A város vezetése, képviselő-testülete évekkel ezelőtt már országos visszhangot kiváltó módon tett a kukázás ellen. A tiltást azonban a közigazgatási hivatal és a kisebbbségi jogok országgyűlési biztosa is kifogásolta, végül az Alkotmánybíróság megsemmisítette a rendelet erre vonatkozó passzusait. A tiszavirágéletű szabályozás egyébként sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A kukázók elleni szabálysértési feljelentések sorsáról ugyanis a szabálysértést elkövető állandó lakóhelye szerinti hatóság dönt. Az esetek szinte 100 százalékában nem róttak ki bírságot, mondván, az illetők nem tudják befizetni....
Jelenleg szemetelés jogcímén lehetne eljárni a kukázók ellen, feltéve, hogy valóban szemetelnek. Ám ebben az esetben újfent a községek hivatalán múlik, hogy szankcionálnak-e.
Szubjektív véleményem egyébként ez utóbbival kapcsolatban az, hogy a kukázók "kényesen" ügyelnek arra, hogy ne érjék őket szemetelésen.
Tisztelt juser! Érdeklődve várom, Ön szerint mit kellene tenni, kell-e egyáltalán tenni valamit a kukázók ellen?!

juser
HozzászólásokCOLON 20
CsatlakozottCOLON 2009.05.29. 11:56

Re: Kukázás!

Hozzászólás Szerző: juser » 2009.10.08. 19:50

Tisztelt Szerkesztő!
Először is bocs a késésért, de csak most értem oda, hogy válaszoljak kérdésedre.
Meglátásom az elmúlt 1 évre vonatkozik. Mindig is lesznek kukázók, de az elmúlt egy évben szerintem minimum a duplájára nőtt a számuk és ez az, ami ellen tenni kellene.
A problémát ott látom, hogy ha egy ilyen dologról van szó, akkor (képviselő-testület, Alkotmánybíróság, kisebbségi jogok országgyűlési biztosa) is be van vonva a dologba, persze ha egy zsíros pályázatról van szó, akkor egy erős kézfogás vagy összekacsintás bőven elég.
Talán a megoldás keresése, nem is az én feladatom lenne, hisz nem én kapok szolgálati laptopot, telefont, benzinpénzt és még ki tudja, hogy mit.
Na, de legyen, két megoldás is van. Az elsőt ne is beszéljük, mert ez a kormány a rendőrségével képtelen lenne feldolgozni talán még elméleti síkon is.
A második már egy finomabb változat, mert ha lehet parancsba kiadni, hogy akinek sötétítve van a kocsi vezető és anyós oldali üvege, azt bírságoljuk meg. Vagy múlt héten olvastam a Krónikában, hogy 1 hónapig „ellenőrzik az autósok szabálytiszteletét”, azaz ha a Szent Istvánon megyünk a Tiszába az +3000 is lehet minimum. (Amiről persze nem a rendőrök tehetnek a parancs az parancs)
Talán utána kellene nézni miért is kukáznak az emberek. Megkérdeztem és 400 FT/zsák áron veszik át tőlük a száraz kenyeret, kidobott ételt.
Ez egy nagyon jó bevételi lehetőség nekik, talán ezért is tapasztalható a kukázok számának drasztikus növekedése. Ezt a dolgot kellene szerintem megvizsgálni. Ki, mikor, hol? Gondolom ez a dolog nem is legális. Színesfémet se adhatunk le csak személyi igazolvány felmutatásával. A kukázók nagyon elcsúfítják a városképet és nem hiszem, hogy nem lehetne ezt kezelni.
Persze az igazi megoldás az lenne, ha munkahelyet biztosítanánk mindenkinek és megdolgozna az ételért és meg is becsülné, de ezt sajnos az elvtársak és a kamu ellenzék már rég elb@szta.

Utólag még annyi, hogy próbáltam keresni megszólalásokat a kedvenc keresőnkben (google) „tiszaújváros kukázás” címen és az első oldalon egy érdekes blogot találtam, 2007-es írás lehet, ajánlom mindenki figyelmébe. Akár 2009 is lehetne.
http://nervus.blog.hu/2007/07/07/kommun ... an_leninva

Árpádfia
HozzászólásokCOLON 5
CsatlakozottCOLON 2009.12.14. 12:24

Re: Kukázás!

Hozzászólás Szerző: Árpádfia » 2009.12.15. 10:51

Mi köze van ehhez a kisebbbségi jogok országgyűlési biztosának? ilyenkor lehet nézni a bőrszínt? és a bűnözés terén akkor mért nem teszik ugyan ezt? és van rá egy 100asom ha én borigatnám ki a szemetet a kukából engem nem védene meg semmilyen biztos...
Egyszerű lenne a megoldás, gyors és szakszerű rendőri fellépés, de az olyan legyen hogy híre menjen a környéken hogy aki itt kukázik az pórul jár...

BUTTON_POST_REPLY