Polgármesterek, szaporodjatok, és sokasodjatok!

Amennyiben kérdése van, továbbítjuk az illetékesnek és válaszolunk rá.
BUTTON_POST_REPLY
kissfero
HozzászólásokCOLON 27
CsatlakozottCOLON 2009.04.17. 21:44

Polgármesterek, szaporodjatok, és sokasodjatok!

Hozzászólás Szerző: kissfero » 2010.10.21. 12:52

Tisztelt városi polgárok!

Javaslom, hogy indítsunk népszavazási kezdeményezést az önkormányzati törvény olyatén módosításra, hogy ne csak két alpolgármestert lehessen választani. Mily diszkrimináció ez, hogy csak kettőt tarthatunk fenn? :shock: :shock:
Lehessen minden városban annyi alpolgármester, amennyi a város választásra jogosultjainak a száma, lehessen minden polgár minimum alpolgármester is! :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Elegendő legyen hozzá egyetlen szavazat, hiszen az új alpolgármestereinkre egyet sem adtunk,- s lám egyből kettő kaptunk! :roll:
Hiszen mint megtudtuk, amúgy is oly rengeteg a probléma, akkor miért ne segítsen mindenki a polgármester úrnak? :P Ja, megjegyzem, természetesen a kis tisztelt díjacskát is kérnénk, mert hogy nézne az ki, hogy csak a Fülöp és Csikász úr kapjon? :oops: Nehogy már diszkriminációval vádoljanak meg, hogy nekik muszáj felvenni a juttatást, mi meg ezen önként vállalt társadalmi megbízatást, ingyen végezzük? :P :P :P

Rajta Tiszaújvárosiak, előre az alpolgármesterségért!!! :!: :!: Kérem tehát, hogy a hivatal tájékoztasson bennünket, hogy miként indíthatjuk el a kezdeményezésünket. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

szerkesztő
HozzászólásokCOLON 121
CsatlakozottCOLON 2009.04.21. 10:45

Re: Polgármesterek, szaporodjatok, és sokasodjatok!

Hozzászólás Szerző: szerkesztő » 2010.10.21. 14:20

Kedves Kissfero!
A másik rovatba írt sorain lehet vitatkozni, elfogadni vagy elvetni gondolatait. A humornak külön rovata van a Fórumban.
Mindazonáltal meg fog lepődni! Nyitott kaput dönget, az önkormányzati törvény nem korlátozza az alpolgármesterek számát. A törvény úgynevezett kommentárjában is csak annyi szerepel, hogy a település nagyságát és a megoldandó feladatokat célszerű figyelembe venni.

kissfero
HozzászólásokCOLON 27
CsatlakozottCOLON 2009.04.17. 21:44

Re: Polgármesterek, szaporodjatok, és sokasodjatok!

Hozzászólás Szerző: kissfero » 2010.10.21. 16:53

Tisztelt szerkesztő!

Igen, valóban vitába lehet szállni a másik rovatban írt gondolataimmal, illetve a másokéval is. Az ily felvetéseknek az egyik pozitív hozadéka talán az, hogy azok is elgondolkodnak rajta, akiket érint, lett légyen az észrevétel megtétele kritikus vagy humoros formában.

A mai politikusaink talán legnagyobb hibája, hogy tévedhetetlennek hiszik magukat, illetve, hogy ha talán legbelül el is ismerik, hogy tévedtek, de egy rossz döntést ennek ellenére nem változtatnak meg. Mily snassz is volna azt mondani, hogy bocsánat ezt, vagy azt rosszul léptünk meg, ezt nem így kellett, volna. :oops:

Azért annyira nem lepődtem meg a törvényi lehetőségeken, csak azon, hogy ezek szerint a mi településünk már akkora, hogy azt legalább három polgármester kell, hogy kézben tartsa.
Lehetséges, hogy a humor rovatban kellett volna írnom, de az a helyzet, hogy a humoros forma egyáltalán nem vicces témát takar, s biztos, hogy ez a „polgármesteri polémia”, az első mellényúlás az új polgármesternek. Kár, mert szerintem messze a legalkalmasabb a posztra, csak lehet, hogy valakik rossz tanácsot adtak a számára.

Akkor ezek szerint mivel nem kell az önkormányzati törvényt megváltoztatni, arról kérek felvilágosítást a hivataltól, hogy ki dönti el, a szükséges polgármesterek számát?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

szerkesztő
HozzászólásokCOLON 121
CsatlakozottCOLON 2009.04.21. 10:45

Re: Polgármesterek, szaporodjatok, és sokasodjatok!

Hozzászólás Szerző: szerkesztő » 2010.10.22. 08:34

Tisztelt Kissfero!
Természetesen a képviselő-testület, a szervezeti és működési szabályzat elfogadásakor. Városunk képviselő-testülete az alakuló ülésen 8 igen, 2 nem és 1 tartózkodó szavazattal fogadta el a módosított szmsz-t.

kissfero
HozzászólásokCOLON 27
CsatlakozottCOLON 2009.04.17. 21:44

Re: Polgármesterek, szaporodjatok, és sokasodjatok!

Hozzászólás Szerző: kissfero » 2010.10.22. 10:01

Tisztelt Szerkesztő!

Na ja, akkor eléggé elszúrták a dolgot, hiszen megszavazhattak volna 10 alpolgármestert is, hiszen mint a szerkesztő úr írta, a kampányban valóban egy szervezet sem jelezte, hogy hány alpolgármesterben gondolkodik. Bekerülhettünk volna a Giuness rekordok könyvébe vele, mint a legtöbb alpolgármesterrel rendelkező város. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Szerintem egyébként akkor nem lett volna egyelten nem szavazat és tartózkodás sem. Csodálom, hogy ez nem jutott a képviselőink eszébe. :P :P
A matekra visszatérve pedig, ha nem nőt volna plusz egy fővel a közpénzből finanszírozottak száma, hanem csökken-mert nincs alpolgármester- akkor a megtakarítás máris kettős. :mrgreen:

revizor72
HozzászólásokCOLON 8
CsatlakozottCOLON 2010.10.30. 20:10

Re: Polgármesterek, szaporodjatok, és sokasodjatok!

Hozzászólás Szerző: revizor72 » 2010.11.25. 22:36

Igaza van Kissferónak! Sokkal demokratikusabb lenne, ha minden polgár tisztséget viselne. talán még inkább magáénak érezné a várost és többet tenne érte. Elöljáróból pedig elég egy is. Persze költségtakarékossággal is járna. Ne a kiemelt jövedelemért vállaljunk tisztséget, hanem a közjóért.

rocco27
HozzászólásokCOLON 9
CsatlakozottCOLON 2011.02.20. 09:12

Re: Polgármesterek, szaporodjatok, és sokasodjatok!

Hozzászólás Szerző: rocco27 » 2011.02.21. 20:19

Tisztelt fórumozók!

Én még csak pár napja regisztráltam ezért csak most tudok hozzászólni a témához.Kissfero gondolatával egyet tudok érteni.nem tudom,hogy miért van 2 alpolgármesterre szükség de a lényeg hogy lóvé van rá.De arra már nincs,hogy emberek munkahelyét megtartsák.Tiszaújvárosban most Március 1-el komoly leépitések lesznek.1 tollvonással tönkretesznek bárkit de 2 alpolgármester az kell.Sőt,új autó is dukál nekik.Gratulálok a vezetésnek.Fiatalok mennek tönkre és költöznek el mert hányni tudnának a várostól.A rengeteg nyugdíjastól és a munkanélküliségtől,miközben a városvezetés szerint minden rendben és nagyjaink csak vigyorognak és tömik a zsebüket.

szerkesztő
HozzászólásokCOLON 121
CsatlakozottCOLON 2009.04.21. 10:45

Re: Polgármesterek, szaporodjatok, és sokasodjatok!

Hozzászólás Szerző: szerkesztő » 2011.02.22. 15:37

Rocco 77!

Szándékosan így szólítom meg, mert aligha jár tisztelet annak, aki ilyen hangnemet használ. Nem az alpolgármesteri posztokat illető véleménye, illetve következtetései késztettek a reagálásra. Erről már többször írtunk. Most nem a hivatal nevében, hanem magánemberként írok.
Milyen alapon ragadtatja magát arra a kijelentésre, hogy a fiatalok hányni tudnának a várostól?! És főleg a rengeteg nyugdíjastól ...?
Tudja, hogy kik építették ezt a várost? Tudja, hogy kik működtették a várost és az üzemeket több évtizeden át? Azok, akik ma nyugdíjasok. Többek között az én Édesanyám és Édesapám. És még sokunk szülei.
Vajon mit szólna az Ön édesanyja, édesapja, ha látná, mire ragadtatta magát gyermekük.
Kérem, vegyen vissza! Kritizálja, bírálja nyugodtan az önkormányzatot (ha lehet szalonképesen), de a tisztességben megőszült, munkában megfáradt tiszaújvárosi embereket ne gyalázza ezen a fórumon!

szerkesztő
HozzászólásokCOLON 121
CsatlakozottCOLON 2009.04.21. 10:45

Re: Polgármesterek, szaporodjatok, és sokasodjatok!

Hozzászólás Szerző: szerkesztő » 2011.02.22. 15:39

Bocs, elírtam a felhasználó nevet. "Csak" 27 a 77...

rocco27
HozzászólásokCOLON 9
CsatlakozottCOLON 2011.02.20. 09:12

Re: Polgármesterek, szaporodjatok, és sokasodjatok!

Hozzászólás Szerző: rocco27 » 2011.02.22. 17:52

Szerkesztö.

Látom önt sok ész nem támogatja.Nekem is van Édesanyám.Apám sajnos nincs.De van nyugdíjas anyósom és apósom.Soha semmilyen támogatást nem vettek igénybe.Ők mindig azt mondják,hogy a fiatalokat kéne segíteni.Azzal tisztában vagyok hogy vannak kisnyugdíjasok akiket viszont segíteni kell.Én nem is ezeket bírálom.Hanem azokat akiknek 100 és 170 ezer forint között van a nyugdíjuk és mégis minden támogatást megkapnak míg azok a fiatalok akik minimálbérért dolgoznak semmit.Az én szomszédom 1 nyugdíjas öregnéni aki folyamatosan zaklatja a családom mikor nem vagyok itthon.Csak akkor.Mindenbe beleköt!(Porszívozás,fúrás,kutya stb...)Én nem azt mondtam hogy nincs kívétel de kevés.És azt,hogy anno a várost ők építették fel az igen egy szép dolog.De most már nekünk fiataloknak kéne fenntartani ha lenne munkahelyünk.Én anno pincértanulóként kezdtem pályafutásom.Láttam olyan nyugdíjast aki hétköznap bottal ment a hivatalba segílyért meg panaszkodott a fiatalokra(Mert velük mindig baj van)aztán hétvégén meg a HBH-ban a nyugdíjasbulin eldobta a botot és egész éjszaka táncolt.Gondolom,hogy most is én látom rosszul a dolgokat csak a probléma az hogy ezt nem csak én mondom.Egy kicsit szétkéne nézni a városban és meglátná hogy az itteni fiatalok menekülnek el a városból mert nincs jövőjük.

És én nem sértegettem magát de tudja mit?Én sem tisztelem önt.

BUTTON_POST_REPLY