Orvosi Rendelő felújítása

Amennyiben kérdése van, továbbítjuk az illetékesnek és válaszolunk rá.
BUTTON_POST_REPLY
pampula
HozzászólásokCOLON 7
CsatlakozottCOLON 2010.05.31. 21:13

Orvosi Rendelő felújítása

Hozzászólás Szerző: pampula » 2011.01.21. 18:43

Hetek óta mosolygok azon,hogy a kivitelező által feltett ORVOSI RENDELŐ feliratból ma melyik betű fog leesni. Aztán megszületett a megoldás......Remélem bent ügyesebbek voltak.....Hiszen ezen betűk felhelyezése az igazán kihívás,a benti munkák ehhez képest csak gyerekjátékok.
Azt sem igazán értem,hogy lehet ,hogy ebből a szakajtónyi pénzből,hogy nem jutott egy kicsike arra,hogy a vmi módon a napenergiáját hasznosítva spóroljunk magunknak így a XXI sz. elején........
Szomorúan láttam,hogy megint összetörték a nagy reklám táblát.......
Elkeserítő,hogy vkiknek ez volt a legfontosabb tevékenységük aznap amikor romboltak.
Viszont arra kíváncsi lennék,hogy lehetséges az ,hogy a térfigyelő kamerától 5 méterre ezt meg lehet tenni(nem is egyszer!).
Gondolom ez a kamera pénzbe került,fel és be kellett üzemelni,folyamatosan pénzbe kerül a városnak,de minek?!
Hiszen épp csak a funkcióját nem látja el,figyelni a teret:(
sztem olcsóbb lenne leszerelni és nem költeni erre hiába a pénzt.
Üdv: Pampula

szerkesztő
HozzászólásokCOLON 121
CsatlakozottCOLON 2009.04.21. 10:45

Re: Orvosi Rendelő felújítása

Hozzászólás Szerző: szerkesztő » 2011.01.25. 14:26

Tisztelt Pampula!
A napelemes megoldás ma még igen költséges beruházás lenne, nem véletlen, hogy még nem terjedt el. Egyébként más módon hasznosítják a Napot. A fényre gondolok, ugyanis a tetőszerkezet egy része különleges üvegből készült. Ennek révén a várótérben jelentős villamosenergia-megtakarítás érhető el.
Más területen is gondoltak a gazdaságosabb üzemeltetésre. Korszerű hőközpont létesült és beépítettek egy abszorpciós hűtőközpontot is,amely a visszaforgatott használati melegvizet hasznosítja. Ez a beruházás egyébként nem része a rendelőintézeti projektnek, a TiszaSzolg 2004 Kft. pályázati forrás segítségével hajtja végre, kicserélve a távfűtési bekötővezetéket is.
A térfigyelő kamerák sem látnak mindent, különösen akkor, ha más irányba "néznek", jelen esetben a közeli vendéglátóhely előtti területre.

pampula
HozzászólásokCOLON 7
CsatlakozottCOLON 2010.05.31. 21:13

Re: Orvosi Rendelő felújítása

Hozzászólás Szerző: pampula » 2011.01.30. 14:55

Érdekes, tavaly vmikor a kispiszkos előtti parkolóban történt egy autó feltörés amit a kamerák nem, vagy nem jól láttak ezért a károsultnak nem tudtak érdemben segíteni. Nem hivatalosan azt mondták ,hogy sötétben nagyon alacsony a kamera hatékonysága(bármely irányba). Csak az a baj,hogy az ilyen csúnya dolgok mindig sötétben történnek.

kissfero
HozzászólásokCOLON 27
CsatlakozottCOLON 2009.04.17. 21:44

Re: Orvosi Rendelő felújítása

Hozzászólás Szerző: kissfero » 2011.03.10. 20:35

Egy megjegyzés a térfigyelő kamerákhoz. Csak arra jók, hogy a rendőröknek rájuk hivatkozva ne kint a hideg zimankóban járőrözzenek, hanem előtte üldögéljenek. A fiamnak pár éve volt egy esete a Camelot előtt, ahol négy, nem a napon barnult egyén elvette a mobil telefonját, majd egy kocsival elmentek. A feljelentésben pontos személyírást, a delikvensek járművének típusát, színét és az időpontot is közöltük. Nos a rendőrök ott is azt közölték, hogy a felvételről nem lehet a rendszámot beazonosítani. Aztán hamarosan a rendőr szakértő megállapította, hogy az alig fél éves készülék értéke 9900 forint, és így az ügy csak szabálysértés, és továbbítják az ügyet a polgármesteri hivatal szabálysértési osztályára. Onnan pedig jött egy cuki levél, hogy mivel ők nem nyomozó hatóság, ezért mi nevezzük meg az elkövetőket, s na akkor majd jól megbüntetik őket. :o :o

BUTTON_POST_REPLY