Értelmezés kérdése, vagy tájékozottságom hiánya

Amennyiben kérdése van, továbbítjuk az illetékesnek és válaszolunk rá.
BUTTON_POST_REPLY
boka
HozzászólásokCOLON 2
CsatlakozottCOLON 2012.06.01. 16:29

Értelmezés kérdése, vagy tájékozottságom hiánya

Hozzászólás Szerző: boka » 2013.11.05. 17:33

Városunk lakói más település lakóival szemben irigylésre méltóan különböző szociális támogatásban részesülhetnek. Ez a város vezetésének az érdeme. Különböző szociális támogatásban részesülhetnek, de csak akkor ha megfelelnek a rendelkezésekben előírt feltételeknek. Igen, a feltételeknek. Csakhogy a feltételeket én egyes estekben másként értelmezem, mint a hivatal alkalmazottja. Illetve velem szemben másként értelmezi, mint egy másik ügyfélnél.
Az esetem a következő: Közel negyven éve városi lakosok lévén lassan megöregszünk a párommal együtt. Mint mások, mi is úgy gondoltuk, hogy élve a lehetőséggel igénybe vesszük azokat a szociális támogatásokat, amely feltételnek megfelelünk. Mint jeleztem párommal ketten maradva éljük a "panel prolik" életét. Egyikünk betöltötte a 65. életévét, ezért kábel tv támogatási kérelmet nyújtottunk be az Önkormányzathoz. Jött a válasz. Hiánypótlásra szólítanak fel, mert a szerződésben nem szerepel külön a tv előfizetés díja.
A szolgáltatónál "Családi csomagra kötöttük a szerződést, aminek van egy díja, de a szerződésben nincs külön részletezve a tv, internet, telefon. A szolgáltató a csomagot egyben árulja. A részletezés a számlában található. A számlát csatoltuk a kérelemhez.
A másik hiány: CSAK AZ KAPHAT TÁMOGATÁST, AKINEK A NEVÉN VAN A SZERZŐDÉS! Hiába élünk egy háztartásban. A hivatal másként értelmezi a rendelkezést, mint mi.
Egy ismerősöm, akitől a tájékoztatást kaptuk a kérelem benyújtásához, kb egy fél évvel ezelőtt szinte azonos helyzetben, szó nélkül megkapta a támogatást. Akkor hogy is van ez? "Ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes"?
Érdeklődtünk a szerződés névátírásával kapcsolatban. Négyezer háromszáz forint. Van két éves hűség. Ha új szerződésnek számít, lehet fizetni a szerződésbontás utáni kötbért.
Többe kerül a leves, mint a hús.
Hát hiányzik ez nekünk?

BUTTON_POST_REPLY