szemét II.

Amennyiben kérdése van, továbbítjuk az illetékesnek és válaszolunk rá.
BUTTON_POST_REPLY
ipiapacs
HozzászólásokCOLON 18
CsatlakozottCOLON 2010.03.04. 20:33

szemét II.

Hozzászólás Szerző: ipiapacs » 2010.03.06. 07:54

Tavaly tavasszal kezdődött el a Bélahalma utcában egy 20 lakásos társasház építése. Igaz, a város peremén van , mégis felháborító amit ott nap mint nap tapasztal az ember. Az építő ugyan tavaly próbálkozott valamiféle körbekerítéssel de az olyan gyenge volt, hogy mára nyoma sincs. A hulladékait ott rejti el, az eszkábált pottyantós tárva-nyitva, az életveszélyes szabadon nyitott mélygarázsban rengeteg víz...lehetne még sorolni. Kérdésem az lenne, hogy látta-e már az itteni állapotot pl. az ÁNTSZ, a munkaügyi hatóságok, az önkormányzat... ? Mert én bizony látom minden nap és fel vagyok háborodva, hogy ez a város egy ilyen trágyadombot megenged magának. Igaz, hogy a város peremén... de még mindig Tiszaújvárosban .
( Sajnos a "közérdekű" fórumoknál senki sem reagált a felvetett problémára. Hátha itt elolvassák ...)

ipiapacs
HozzászólásokCOLON 18
CsatlakozottCOLON 2010.03.04. 20:33

Re: szemét II.

Hozzászólás Szerző: ipiapacs » 2010.05.02. 13:27

Elég érdekes, hogy erre a témára a "HIVATAL" a mai napig nem válaszolt, különösen annak ismeretében, hogy az említett munkaterületen május elsején is ugyanúgy dolgoztak mintha hétköznap lenne. Én úgy tudom ez szabálytalan, elég komolyan büntetnek ezért, dehát a "HIVATAL" az itt élők problémájára úgy látom továbbra is a max. érdektelenséget mutatja. Jelzem az építkezésen továbbra is ugyanazt a szeméttelepet láthatjuk, az elzáratlan föld alatti parkoló még mindig egy életveszélyes !

szerkesztő
HozzászólásokCOLON 121
CsatlakozottCOLON 2009.04.21. 10:45

Re: szemét II.

Hozzászólás Szerző: szerkesztő » 2010.05.04. 15:47

A terület építési terület, magánterület, így a Polgármesteri Hivatalnak igencsak csekély mozgástere van az ügyben. A városüzemeltetési iroda munkatársa és egy közterület-felügyelő megtekintette a telket, amely egyébként be van kerítve. Intézkedésre okot adó anomáliát nem tapasztaltak. A munkajogi, munkavédelmi kérdésekben a munkaügyi, illetve a munkavédelmi felügyelőség az illetékes. Amennyiben közegészségügyi panasza van, az ÁNTSZ-t keresse fel.

ipiapacs
HozzászólásokCOLON 18
CsatlakozottCOLON 2010.03.04. 20:33

Re: szemét II.

Hozzászólás Szerző: ipiapacs » 2010.05.20. 08:45

Hát a közterület-felügyelők jó messziről nézhették meg ezt a telket :lol:
A mélygarázs lezárását ugyan négy raklap egy létra megoldással eltorlaszolták, de ha az elkerítésként a Hivatal képviselői elfogadják a leszakadt fekete valamit elöl, a neszesemmifogdmegjól elkerítést hátul...hmmmm

Jelzem , tudomásom szerint egy-két közelben lakó megvette a patkányírtót is,próbálnak szegények valamit tenni a lakásuk védelmében.

ipiapacs
HozzászólásokCOLON 18
CsatlakozottCOLON 2010.03.04. 20:33

Re: szemét II.

Hozzászólás Szerző: ipiapacs » 2010.10.20. 19:24

Tisztelt Hivatal !
Ismételten jó lenne ha a közterületfelügyelők az ÁNTSZ kollégákkal karöltve körülnéznének hátul is az építési területen. Az ÁNTSZ-nek ajánlom a pottyantós környékét a többieknek pedig a hatalmas szemétdombot. Az itt lévő telkeken 3 éve már felépített házaknak kellene állnia ! Ehelyett a ocsmány , bűzös, gusztustalan közegben vagyunk kénytelenek már több éve élni :x
A licitáláskor és a telkek értékesítésénél az Önkormányzat, mint eladó szerződésben kötötte ki, hogy amennyiben 3 éven belül nincs felépült ház, úgy a vásárlási értéken visszaveheti a telket. Kérdésem : mikor él(t) ezzel a lehetőségével ? Mi van a jelenleg is üres telkekkel, ahol derékig ér a gaz ? Második kérdésem : nem kellene véletlenül a már lassan 5 éve itt élő lakók nyugalmát biztosítani ???? Miért csak a város központjában lehet rend és tisztaság ??? Miért csak ott lehet kulturált módon építkezni ??? Licitáltunk a telkekért, az alapár háromszorosáért kellett megvennünk a telkeket. A házaink építésére rengeteg pénzt , időt, energiát fektettünk amiért egy putri mellett élhetünk már évek óta !

ipiapacs
HozzászólásokCOLON 18
CsatlakozottCOLON 2010.03.04. 20:33

Re: szemét II.

Hozzászólás Szerző: ipiapacs » 2010.10.21. 19:28

Szeretném kérni, hogy a szerkesztő úr legalább olyan gyorsan válaszoljon az én általam felvetett problémára is mint az alpolgármesterekkel kapcsolatos felvetésben. Ja, mivel Csikász alpolgármester úr csak néhány háznyira lakik, talán a napi edzése közben ezt a területet is is körbefuthatná , hátha hamarabb jönne az itt lakók számára végre egy kedvező válasz majd mögötte végre valami okos tett is !!!!!

szerkesztő
HozzászólásokCOLON 121
CsatlakozottCOLON 2009.04.21. 10:45

Re: szemét II.

Hozzászólás Szerző: szerkesztő » 2010.10.22. 08:52

Tisztelt Ipiapacs!
Úgy vélem helyesebb, ha gyors válasz helyett érdemi választ kap, s lehetőleg intézkedés is történik.Azon vagyok, hogy így legyen. Tájékoztattam az illetékeseket és magam is megtekintettem a helyszínt. Egyelőre ennyi történt.

szerkesztő
HozzászólásokCOLON 121
CsatlakozottCOLON 2009.04.21. 10:45

Re: szemét II.

Hozzászólás Szerző: szerkesztő » 2010.10.26. 11:43

Tisztelt Ipiapacs!
Igyekszem azonnal tájékoztatni a fejleményekről. Egy órája a városfejlesztési és városüzemeltetési iroda, valamint az építésügyi csoport egy-egy munkatársa és a vállalkozó közös helyszíni szemlét tartott. Ennek nyomán a polgármesteri hivatal felszólító levelet küld a vállalkozónak, kérve az áldatlan állapotok megszüntetését. A vállalkozó egyébként már a helyszíni szemle alkalmával szóbeli ígéretet tett arra, hogy az időjárás függvényében e héten, de legkésőbb a jövő héten rendet teremt az építési területen.

ipiapacs
HozzászólásokCOLON 18
CsatlakozottCOLON 2010.03.04. 20:33

Re: szemét II.

Hozzászólás Szerző: ipiapacs » 2010.10.27. 20:23

Tisztelt Szerkesztő úr ! Nagyon köszönöm a gyors intézkedését, remélem a jövő heti elrendezett terep nem csak egy ideiglenes állapot lesz és a már több mint egy éve húzódó kaotikus állapot végre rendeződik. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ugyanezen kollégák mondták-e májusban a mostanihoz hasonló állapotra azt, hogy itt minden rendben van...
Emellett továbbra is várom a választ a még beépítetlen üres telkekkel kapcsolatban él-e a Polgármesteri Hivatal a visszavételi jogával ?
Lehetne-e ezen utcákat lakó-pihenő övezetté nyílvánítani mint a többi hasonló kertvárosi területeket ?

BUTTON_POST_REPLY