Posta

http://kronika.tiszaujvaros.hu/index.ph ... en-a-posta
BUTTON_POST_REPLY
ipiapacs
HozzászólásokCOLON 18
CsatlakozottCOLON 2010.03.04. 20:33

Posta

Hozzászólás Szerző: ipiapacs » 2010.05.19. 20:46

"Több éves hezitálás után a Magyar Posta Zrt. végre döntött: új postát kíván építeni. Kérdés azonban, hogy hol alakítható ki olyan telek, amellyel a posta és a lakosság is elégedett lenne."
Nekem pedig az lenne a kérdésem, hogy mi lesz a városközpontban lévő üres ronda posta épülettel ??? Mi lesz a félig üres szintén ocsmány Sajó áruházzal ? Mi lesz a még rondább de szintén a központban lévő hotellel ????
Mert ugye elvehetjük a zöld területet, építhetünk rá új, modern épületeket...( igaz a város pont emiatt a rengeteg park miatt szép ), de mielőtt ezekről döntünk tudassuk minden városlakóval azt is, mi a szándékunk a régi , esztétikailag valóban nem megfelelő épületekkel.

zeuszgabi
HozzászólásokCOLON 25
CsatlakozottCOLON 2009.06.11. 12:02

Re: Posta

Hozzászólás Szerző: zeuszgabi » 2010.05.19. 21:24

Mivel a téma engem is kifejezetten érdekel, ezért készítettem egy weboldalt, ahol lehetőség van a helyszínekre való voksolásra és hozzászólások kifejtésére.

Az oldal címe: http://www.tiszaujvaros.lapunk.hu
Kérem a szavazást, vélemények kinyilvánítására létrehozott oldal címét minél többen adják tovább, hiszen a lakók véleménye is fontos, de szerintem a megjelölt 3 terület közül, talán egyetlen terület elfogadható

Az ipiapcs által feltett kérdések kiemelt témák, hiszen a város központjában található Sajó áruházban folyamatosan bezár 1-1 üzlet. A régi posta épületével mi lenne a terve a Magyar Posta Zrt.-nek vagy a városnak?

ipiapacs
HozzászólásokCOLON 18
CsatlakozottCOLON 2010.03.04. 20:33

Re: Posta

Hozzászólás Szerző: ipiapacs » 2010.05.20. 08:37

zeuszgabi oldala, ahol szavazni lehet jónak tűnik. Be lehetne még tenni a régi posta helyét is, szerintem ez kapná a legtöbb szavazatot. Ezután elindíthatnánk minden ismerős felé egy emailt, hol tud szavazni és kíváncsian várnánk, hogy az Önkormányzat mennyire veszi komolyan a városlakók véleményét :shock:

zeuszgabi
HozzászólásokCOLON 25
CsatlakozottCOLON 2009.06.11. 12:02

Re: Posta

Hozzászólás Szerző: zeuszgabi » 2010.05.20. 08:46

Rendben van, beteszem a régi posta helyét is. Szerintem is ott jó helyen volt, jó helye maradna ott. Ez az alternatíva miért nem merült fel? Talán a régi lpületet a Posta othagyná, hogy továbbra is ott díszelegjen, és közben pedig lassan romokká váljon?

szerkesztő
HozzászólásokCOLON 121
CsatlakozottCOLON 2009.04.21. 10:45

Re: Posta

Hozzászólás Szerző: szerkesztő » 2010.05.20. 09:26

Kedves Zeuszgabi!
A régi (jelenlegi) épület nem önkormányzati tulajdon. Az ingatlan fő tulajdonosa egy befektetőcsoport, amely tervezte az épület átalakítását, de tőke hiányában elállt ettől. A postának is csak kis tulajdoni része van az épületben. A Magyar Posta Zrt. döntött: új postát akar építeni. Ennek ismeretében talán felesleges szavaztatni a jelenlegi épületről....

zeuszgabi
HozzászólásokCOLON 25
CsatlakozottCOLON 2009.06.11. 12:02

Re: Posta

Hozzászólás Szerző: zeuszgabi » 2010.05.20. 09:32

Jó renben értem, köszönöm, hogy értesített erről. De akkor kinek a tulajdonában áll az épület, és ő mit akar vele kezdeni? Mert elég nevetséges, hogy ha ott fog üresen állni a város szívében...

szerkesztő
HozzászólásokCOLON 121
CsatlakozottCOLON 2009.04.21. 10:45

Re: Posta

Hozzászólás Szerző: szerkesztő » 2010.05.20. 09:47

Kedves Fórumozók!
Most egy kicsit bővebben: Mindenekelőtt köszönöm, hogy ipiapacs megnyitotta ezt a témát! Mi ma terveztük, miután a Krónikában megjelent írás révén szélesebb nyilvánosságot kapott az ügy. Köszönet jár zeuszgabinak is a web oldalért, de ezt azért kezeljük módjával, hiszen egy személy akár 100-szor is szavazhat. Támpontnak azonban megteszi. Köszi!
Ami a posta jelenlegi épületét és az ipiapacs által felsorolt további épületeket illeti, ezek egyikének sem az önkormányzat a tulajdonosa. Nem is újonnan épült ingatlanok, így küllemüket sem tudja befolyásolni az önkormányzat. Mi a szándéka az önkormányzatnak, teszi fel a kérdést ipiapacs. A lehető legoptimálisabb megoldást megtalálni. A lakosság segítségével. Ezért is kap nagy nyilvánosságot a téma, jóval a június végén várható döntés előtt. Hamarabb azért nem lehetett, mert a posta szándékai mostanra váltak egyértelművé.
Várjuk az észrevételeket, érveket!

tamaskomlosi
HozzászólásokCOLON 1
CsatlakozottCOLON 2010.03.22. 13:47

Re: Posta

Hozzászólás Szerző: tamaskomlosi » 2010.05.27. 09:22

Tisztelt szerkesztő!
Nem hiszem, hogy bárkit is érdekel, hogy kinek a tulajdonában van a "régi posta". A Posta Zrt egy gazdasági profit orientált társaság, vegye meg az épületet, és bontassa le, még ha 100 millióba kerül akkor is, és építsen egy újat, ha annyira szeretné. Még hogy közügy? Ugyan már...A közügy az, hogy jelenleg órákat kell állni a postán a csekkek, vagy levelek feladásánál. És miért is? Azért, mert csak 2 alkalmazottat hajlandó a posta foglakoztatni? Érdekelte e vajon a Postát az, hogy a javarészt idősek által lakott részen bezáratta a Lordok házánál lévő kispostát? Vagy a kistelepüléseken lévő posta hivatalokat? Akkor nem volt közügy? Most meg már az? Itt a háttérben tisztán gazdasági érdekek vannak, mégha másnak is állítják be. Nem fogjuk engedni, hogy a Kresz parkot, vagy az Ifi parkot beépítsék.
Elég volt a város lakosságára nézve szükségtelen, egyéni érdekeket képviselő beruházásokból.
Nem vehetnek ell a várostól további zöld területeket!

BUTTON_POST_REPLY