Hulladékégető

Integrált Városfejlesztési Stratégia témák.
BUTTON_POST_REPLY
kissfero
HozzászólásokCOLON 27
CsatlakozottCOLON 2009.04.17. 21:44

Hulladékégető

Hozzászólás Szerző: kissfero » 2009.04.21. 12:41

Azt hiszem, vannak oly témák, amikről a kialakult vélemények sokszor az érzelmek oldaláról jelennek meg, s kevésbé a racionalitás dominál. Ilyen a hulladék égető kérdése is. Na igen, az én szemetemet szállítsák el, és semmisítsék meg, az természetes. De ha az, az én környezetben történik akkor, viszont azonnal tiltakozom.
Tiltakoztunk a börtön létesítése ellen, mert az is egy érzelemi kérdés volt, s mert a város anyagi ereje megengedet, hogy kiengedjünk a kezünkből egy ilyen elég jó költségvetési bevételt termelő lehetőséget. Tiszalök örömmel elfogadta, s meg lehet nézni, hogy az itt felsorolt ellenérvek közül, ott mi jelent meg? Semmi. Növekedett a bűnözés, a fogvatartottak hozzátartozói problémát okoznak?
Ma, a magyar társadalom, ha meghallja a szót, hogy hulladékégető, szintén előjön ez az eleve való elutasítás. Na és ha nem a város közigazgatási határán belül épül majd meg, hanem mondjuk nem túl távolabb, de nem a mi hatáskörünkben? Akkor „megmenekültünk” tőle?
Úgy vélem sokkal inkább arra kell oda figyelni, hogy a megépítése az elérhető legkorszerűbb technológiával történjen. Egyébként ismeretem szerint a Környezetvédelmi hatóság csak olyan üzem létesítését engedélyezi, ami ennek a kritériumnak megfelel, vagyis nem lehet egy elavult régi s olcsó megoldást alkalmazni.
A város fiatal megtartó képessége elsősorban a munkahelyeken, a város által adott támogatásokon múlik. Nem hinném, hogy azért költözik el innen, a sokkal szennyezettebb levegőjű Budapestre egy fiatal, mert itt épül egy hulladékégető. Azért megy, mert nem talál munkát, és nem jut oly feltételekkel lakáshoz, hogy maradjon.
Élhetnénk sokkal egészségesebb környezetben, ez igaz. De talán ne feledjük el, hogy a város viszonylagos stabilitása, és véleményem szerint egyáltalán nem rossz helyzete, ezen „károsító” iparnak köszönhető.

brill
HozzászólásokCOLON 7
CsatlakozottCOLON 2009.04.16. 11:35

Re: Hulladékégető

Hozzászólás Szerző: brill » 2009.05.19. 09:40

TVben láttam nyilatkozatot arról, hogy mennyire környezet barát (ami igencsak vicces).
Eleve hogy lehet "KIFELEJTENI" azt a tájékoztatásból, hogy VESZÉLYEShulladék égetőt akarnak.
Meg hogy ilyen értékek, olyan határértékek alatt van.

Ez mind rendben van. OTT AHOL NINCS MÉG 10 ugyanilyen gyár ami a határértékek alatti légszennyezést csinálnak.

Abba nem KÉPES belegondolni, hogy együtt ezek bőven a normális határétékek fölött vannak ?
NEM! Mert ami most épül, az nem annyira szennyező. KÉSZ! Így látnak és gondolkodnak.

De egy ilyennek a mellékhatásait, egészségre gyakorolt hatásait NEM LEHET ELŐRE TUDNI. Évekkel, évtizedekkel később talán.


Kedves Város vezetőség. Nem a fiatalok itt tartása a cél? Nem azért kapnak lakástámogatást, stb.... ?
Meg se fordul a fejükben hogy ezekkel a húzásokkal még az ingatlan árak is lentebb mennek ?

Müller Árpád
HozzászólásokCOLON 2
CsatlakozottCOLON 2009.04.14. 13:08
CONTACTCOLON

Re: Re: Hulladékégető

Hozzászólás Szerző: Müller Árpád » 2009.05.19. 11:55

+1

BUTTON_POST_REPLY