Biztonsági Őrök az iskolában!!

BUTTON_POST_REPLY
Mumus
HozzászólásokCOLON 4
CsatlakozottCOLON 2010.02.17. 19:07

Biztonsági Őrök az iskolában!!

Hozzászólás Szerző: Mumus » 2010.02.17. 19:20

Kíváncsi lennék mijen hatalmat kapnak a biztonsági őrök az iskolában ,higy kordában tudják tartani a gyerekeket?? És a hogyan lehet hogy a Hunyadi iskolában van 1 biztonsági őr a Széchenyi iskolában meg 2 ! Bár ahogyan hallom a fiamtól meg a barátaitól nemviszi túlzásba a munkát!

VISZ1
HozzászólásokCOLON 1
CsatlakozottCOLON 2010.02.18. 12:58

Re: Biztonsági Őrök az iskolában!!

Hozzászólás Szerző: VISZ1 » 2010.02.18. 13:03

Tisztelt Érdeklődő!

A Városi Intézményellátó Szervezet feladata a szakmai intézményekben a portaszolgálati feladatok ellátása.
Az oktatási intézményekben az elmúlt évek tapasztalatai alapján ezt a feladatellátást vagyonvédelmi cég bevonásával végezteti az intézmény.
A feladat ellátására közbeszerezési pályázat útján került kiválasztásra a vagyonvédelmi cég, melynek alkalmazottai a szakmai intézményekkel leegyeztetett, „Őrszolgálati utasítás” alapján végzik tevékenységüket.
Azokban az intézményekben, ahol a szakmai feladatellátás indokolta, egyéb forrásokat kihasználva a vállalkozó alkalmazottai mellé, a Városi Intézményellátó Szervezet által megbízott személy is került alkalmazásra.


Adorján Károly
igazgató

Mumus
HozzászólásokCOLON 4
CsatlakozottCOLON 2010.02.17. 19:07

Re: Biztonsági Őrök az iskolában!!

Hozzászólás Szerző: Mumus » 2010.02.18. 21:12

Köszönöm szépen a felvilágosítást!

Genius
HozzászólásokCOLON 44
CsatlakozottCOLON 2010.03.08. 23:42

Re: Biztonsági Őrök az iskolában!!

Hozzászólás Szerző: Genius » 2010.11.03. 15:35

Szépjónapot! Szeretném az megkérdezni az illetékesektől hogy ha a Biztonsági őr az iskolában betertatja a házirendet akkor miért ő a hibás? Nagyon sok gyerek megy panaszkodni, már csak azért is már csak hogy elégtételt vegyen azért mert a rendet betartatja! Akkor kérdem én kinek hiszünk? Az iskolázott Biztonsági őrnek vagy a panaszos gyereknek aki csak azért is megmutatja hogy ő rá nem vonatkoznak a szabályok és mindenáron elégtételt akar venni.
Erre nagyon kéne a tanároknak figyelni és kiszürni az ilyen diákokat! Nem mintha rá nem vonatkoznának szabályok. Sőt még több mint mindenki másra!
A tiszteletet ha megadja az őr akkor miért kell visszaélni evvel a diáknak?? Ez valahogy nem reális! Márpedig ha egyszer feljelentik a diákot rágalmazásért és rossz hírnév keltésért,akkor majd anyuka jön panaszosan sírni??
Nincsenek tisztában a diákok a törvényi következményekkel !
Rágalmazás
179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával 134 vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

a) aljas indokból vagy célból,

b) nagy nyilvánosság előtt,

c) jelentős érdeksérelmet okozva

követik el.

Becsületsértés
180. § (1) Aki a 179. § esetén kívül mással szemben

a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben,

b) nagy nyilvánosság előtt

a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával 135 vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a becsületsértést tettlegesen követi el

BUTTON_POST_REPLY